A neuspeh?

HRVATSKA PROPUŠTA OI, SELEKTOR TVRDI - ''IGRALI SMO IZNAD MOGUĆNOSTI'': Neuspeh reprezentacije, on ne misli o ostavci!

Autor Jovana Radunović Izvor mondo.rs

Poznati trener kaže da je Hrvatska bila bolja nego što se očekivalo, iako je poražena!

Izvor: MN Press

Košarkaška reprezentacija Hrvatske nije uspela da se plasira u Tokio, pošto je na turniru koji je organizovala u Splitu ispala već u polufinalu od Nemaca (86:76). Za kartu će se boriti Nemačka i Brazil, a Veljko Mršić je prokomentarisao neuspeh.

Iskusni trener nema nameru da se povuče sa kormila reprezentacija već sebe vidi kao selektora i u narednim godinama, a ističe da su njegovi igrači protiv Nemaca igrali iznad svojih mogućnosti.

Sa tim se verovatno neće složiti hrvatski navijači, koji su danas bili vetar u leđa timu koji nije stigao do pobede.

''Nismo izdržali do kraja. Moram da čestitam reprezentaciji Nemačke, koja je zasluženo pobedila. Bili su bolji kada je bilo najbitnije. Čestitam mojim momcima koji su odigrali najbolju utakmicu na turniru. Igrali smo preko granice svojih mogućnosti. Na kraju smo se umorili, promašili šuteve, doneli loše odluke i Nemci su nas kaznili'', rekao je Mršić.

On se zahvalio i publici koja je bila vetar u leđa, ali to nije bilo dovoljno da se Hrvatska nađe na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Mršić je prokomentarisao partiju Bojana Bogdanović koji je ubacio 38 poena u porazu od Nemaca, istakavši da je NBA igrač prekratko bio sa timom da bi se uigrao. Košarkaš Jute i Mario Hezonja morali su da imaju pomoć, koja je izostala.

Selektor Hrvatske je saopštio da se u njegovom statusu ništa ne menja i da ostaje na poziciji i pored neuspeha u kvalifikacijama.