Još Tokio i kraj

NEMA BOLJEG KRAJA KARIJERE, 2015. JE OVO BILO NEREALNO: Sonja se oprašta od košarke- ne pričajte o meni, već o njima!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Najbolja košarkašica Evrope završava karijeru u velikom stilu!

SONJA PETROVIC VASIC, kosarkasica Srbije, na utakmici kvalifikacija za Olimpijske igre protiv Mozambika, u hali Aleksandar Nikolic. Beograd, 09.02.2020. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, FIBA kvalifikacije za Olimpijske igre, Srbija, Mozambik
Izvor: MN Press

Srpska košarkašica Sonja Vasić, najbolja igračica Evropskog prvenstva, rekla je da njene saigračice izvlače najbolje iz nje i istakla da način na koji se one bore i igraju za svoju zemlju pokazuje koliko to njima znači.

"Od početka pričam da ne želim preterano ni pažnje, jer završavam karijeru. Kad sam donosila ovu odluku, bila sam svesna da nema boljeg kraja nego da sam sa njima ovde. I sada kada pričamo o tome kako sam odigrala turnir, to je najviše zbog njih", rekla je Vasić, prenosi košarkaši savez Srbije.

"Mogla bih sad da spomenem neku igračicu koja meni priđe i kaže: Ajde Sole ti ovo rešavaš. One izvlače najbolje iz mene", dodala je ona.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu pošto je u finalu u Valensiji pobedila Francusku sa 63:54.

Možda ce vas zanimati

Sonja Vasić izabrana je za MVP Evropskog prvenstva u Valensiji, a ujedno se našla i u najboljoj petorci šampionata, uz Žuli Alemon (Belgija), Emu Meseman (Belgija), Enden Mijem (Francuska) i Džonkel Džons (BiH).

"Činjenica je da smo nekako zaokružile ovu priču ove generacije. Kada je 2015. delovalo da je nerealno da ovo osvojimo, iz godine u godinu biti tu na vrhu i onda ponoviti opet zlato ove godine, stvarno mislim da je fenomenalan uspeh za našu generaciju", rekla je Vasić.

"Na stranu rezultat, činjenica kako se mi borimo i kako igramo za ovu zemlju, dokaz je koliko to nama znači, a govori i mnogo o karakteru svakog člana ovog tima", dodala je ona.

Govoreći o samom finalu, Vasić je navela da je bilo kao i 2015. godine.

"Mi kada ispunimo te neke naše ciljeve, nema drame. U finalu je prva utakmica kada se mi napokon malo opustimo. Vidite da je dosta igračica koje su tokom prvenstva igrale u grču, sada počinju da pokazuju sav svoj potencijal. Sada mi je bilo lako da igram, jer znam da ne moram da se brinem, ne moram da preuzimam odgovornost", rekla je Vasić.

"Bila je ovo utakmica u kojoj smo mi rutinski odradile zadatke koje je Marina (Maljković) zacrtala. Kada smo ih ispunili, znali smo da je nemoguće izgubiti", zaključila je Sonja Vasić, koja će odigrati još Olimpijske igre.

Tagovi