Košarka

SRBIJA JE U FINALU EUROBASKETA

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Izabranice Marine Maljković ostvarile jednu od najdramatičnijih pobeda u istoriji evropskih prvenstava. Primile su koš uz zvuk sirene, ali je Belgijanka zakasnila!

Izvor: Profimedia

Aplaudirale su srpske košarkašice i rukama koje su drhtale od straha slavile pobedu protiv Belgije u polufinalu Evropskog prvenstva (74:73).

Iako su na dve sekunde do kraja imale vođstvo 74:70, uporna Belgija je pogodila trojku, pa ukrala loptu i pogodila i uz zvuk sirene. Srećom po srpski tim, lopta je sekund posle zvuka sirene izašla iz ruku Eme Meseman i naš tim je ušao u finale!

Tamo će u nedelju od 21 čas igrati protiv Francuske za titulu prvaka Evrope, a pre toga će naše devojke dolaziti sebi od šoka, jer su umalo ispustile pobedu koju su maestralno gradile kroz burnu završnicu.

Kao i uvek, Sonja Vasić bila je praktično perfektna, a završna drama počela je nakon što je Nevena Jovanović pola minuta pre kraja promašila ceo koš. Pokušala je junakinja mnogih pobeda da "overi" trijumf srpskog tima, a Belgija je nakon tog momenta odbijala da se preda.

Upravo su Nevenu Belgijanke konstantno slale na liniju penala, a ona je na sedam sekundi pre kraja jedini put promašila bacanje, što su rivalke našeg tima iskoristile, iznudile faul Jelene Bruks i greškom srpskog tima došle u poziciju i da pobede!

Srećom, četiri razlike na dve sekunde do kraja ipak je bila dovoljna zaliha za pobedu. Srbija ide u finale i tamo će igrati protiv Francuske, rivala i iz prethodnog, iz 2015, u kojem je naš tim slavio i osvojijo titulu prvaka Starog kontinenta.

SRBIJA: Anderson 8, Bruks 4, Jovanović 9, Krajišnik 9, Vasić 16, Butulija 2, Čađo 3, Crvendakić 15, Dabović 6, Dugalić, Janković, Škorić 2.