Značajno!

O ŽOCU SE OGLASIO I PREDSJEDNIK KSS! DANILOVIĆ SE JAVIO IZ ŠPANIJE: Partizan će napredovati, velika stvar za košarku!

Autor Jovana Radunović Izvor Sportski žurnal

Bili su saigrači, a sarađivali su i na početku Željkove trenerske karijere.

Izvor: MN Press

Košarkašku Evropu prodrmala je vijest, Željko Obradović ponovo na klupi Partizana! Crno-beli su dobili najtrofejnijeg evropskog trenera, a zadovoljan Žocovim povratkom u srpsku košarku je i predsjednik KSS Predrag Saša Danilović.

Čovjek koji je svojevremeno tokom igračke karijere sarađivao sa legendarnim Obradovićem ovaj put Žocov novi posao gleda iz druge perspektive. Velika je stvar za srpsku košarku povratak čovjeka koji je devet puta bio prvak Evrope.

Danilovića, koji je predsjednik KSS, vijest je zatekla u Valensiji. On tamo navija za srpske košarkašice, koje će večeras igrati polufinalni meč Evrobasketa protiv Belgije, ali je imao komentar i na dešavanja u Partizanu!

Pogledajte kako su svojevremeno Grobari dočekali Željka:

"Povratak Željka Obradovića u Partizan je velika i važna stvar, ne samo za klub nego i za košarku u cjelini. Siguran sam da će Partizan napraviti ogromna iskorak uz najboljeg evropskog stručnjaka, u svakom pogledu! Za našu košarku je od izuzetne važnosti da u našim klubovima radi što veći broj vrhunskih stručnjaka, jer uz njih stasavaju talentovani igrači i nove generacije trenera koje će ih jednom zamjeniti'', rekao je Danilović za ''Sportski žurnal''.

Danilović i Obradović su svojevremeno bili saigrači u crno-belom dresu, a saradnja se nastavila i u igračkoj penziji najpoznatijeg košarkaškog trenera iz Čačka.

Nekadašnji košarkaš crno-belih Predrag Danilović bio je igrač u prvoj trenerskoj sezoni Željka Obradovića, kada je Partizan ostvario najveći klupski uspeh. Predvođeni Žocom Danilović i saigrači su postali prvaci Evrope 1992. godine u Istanbulu.

Izvor: MN Press