Strašna partija

MILVOKI PREGAZIO ATLANTU, NESTAO TRE JANG! Ubacio 48, pa zatajio - Bogdanovićev tim uništila serija 20:0!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

U finalnoj seriji Istočne konferenciji sada je 1:1, pošto je Milvoki savladao Atlantu.

Izvor: Tanjug/AP/Morry Gash

U drugom utakmici finalne serije na Istoku NBA lige košarkaši Milvokija ubjedljivo su savladali Atlantu (125:91) i tako stigli do izjednačenja. Ekipu Baksa predvodio je najbolji igrač tog tima Janis Adetokunbo, a srpski košarkaš Bogdan Bogdanović, koji izlazi iz povrede, odigrao je nešto više od 18 minuta u poraženom timu.

To nije bilo dovoljno da se zaustavi mašinerija Milvokija, koja sebi nije smela da dozvoli novi poraz. Ako ih je prvi susret u seriji šokirao, za ovaj su bili više nego spremni.

Milvoki Baks - Atlanta Hoks 125:91 (34:28, 43:17, 26:18, 22:28)

Pitanje pobednika tim iz Viskonsina rešio je već u drugoj četvrtini, kada je stekao više od 30 poena prednosti. Impresivni drugi period meča, koji su dobili rezultatom 43:17, obezbijedio im je pobjedu i mirno drugo poluvrijeme u kom su samo održavali prednost. Tokom tog dela igre Milvoki je koristio izgubljene lopte Atlante i napravio seriju 20:0, poslije koje nije bilo povratka.

Već je na poluvremenu bilo jasno da Atlanta neće moći da se vrati u meč. Jang, heroj prvog susreta ovih timova u finalu, nije bio preterano košgeterski raspložen, dok je Milvoki imao četvoricu najboljih poentera na ovom meču.

Dovoljno da se serija izjednači pred selidbu u Džordžiju, a podsjećamo da je Atlanta u prvom meču napravila ''brejk''.

Janis Adetokunbo je meč završio sa 25 poena i devet skokova, Džru Holidej je dodao 22 poena, a značajne role su imali Bruk Lopez (16) i Kris Midlton (15). Kod gostiju je najbolji, ali daleko ispod očekivanja, bio Tre Jang koji je postigao 15 poena.

Bogdan Bogdanović imao je osam postignutih poena i upisao još četiri asistencije. Na terenu je proveo nešto više od 18 minuta i čini se da povreda kolena koja ga muči posljednjih nekoliko dana još nije sanirana.

Naredni meč istih rivala igra se u noći između nedjelje i ponedjeljka, od 02:30 po našem vremenu.