IZNENADIO SE

GDE JE DO SADA BIO DOBRIĆ? BJELICA OSTAO U ČUDU: Zašto pre 3 godine nije imao ulogu? Svaka mu čast!

Autor Jovana Radunović Izvor mondo.rs

Sjajne igre Ognjena Dobrića u dresu Srbije oduševile su znatno starijeg kolegu Nemanju Bjelicu.

Izvor: MN Press

Srbija se polako priprema za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre na kome će nastupiti bez nekoliko sjajnih košarkaša, ali koga nema bez njega se mora i to je bio jasan signal ostalim igračima da se istaknu i zasluže mesto u 12!

Jedan od njih je i Ognjen Dobrić koji je maestralno odigrao finalne serije ABA lige i KLS i doneo titule Crvenoj zvezdi, a odličnu formu pokazao je i u dresu reprezentacije.

Dobrić je bio drugi strelac Srbije na Akropolis kupu sa 16,6 poena, šutirao je trojke 70%, videćemo ga i večeras protiv Meksika u prijateljskoj utakmici, a šuteru iz Knina sigurno će goditi i reči starijeg saigrača Nemanje Bjelice.

"Čudi me gde je do sada bio Dobrić, zašto ga nije bilo do sada, zašto pre tri godine nije imao ulogu", zapitao se Bjelica u intervjuu za "Sportski žurnal".

"Mogao je mnogo ranije da bude deo svega ovoga. Njegov pristup, način na koji je izneo turnir u Atini i energija koju nosi, svaka mu čast. Naravno tu je Milosavljević, kao i ostali momci. Svako od njih zna svoju ulogu, znaju kako da se ponašaju. To treba da nam bude temelj svega što radimo. Kao i svi ti momci koji su igrali te prozore. O njima treba da se priča", nahvalio je reprezentativce Srbije iskusni košarkaš.

Nemanja Bjelica je govorio i o "kultu reprezentacije Srbije" i nedavnim otkazima selektoru Kokoškovu, dok je istu temu komentarisao i naš plejmejker Miloš Teodosić.