Košarka

ITALIJA PREJAKA, ŠKEROVIĆ JASNA: DOZVOLILI SMO PREVIŠE IZGUBLJENIH LOPTI

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Valensiji od Italije 77:61 (25:17, 9:10, 25:17 i 18:17), u utakmici utakmicu drugog kola B grupe Evropskog prvenstva u Francuskoj i Španiji.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

To je prvi poraz crnogorskih košarkašica na šampionatu, nakon jučerašnjeg startnog trijumfa protiv Grčke 70:55.

Izabranice selektorke Jelene Škerović nijesu protiv Italije bile na svom nivou, nijednom niojesu vodile, a samo jednmom, u sedmom minutu, uspjele su da izjednače (14:14).

Italija je u trećoj četvrtini, nakon serije od 9:0, povela 45:32 u 24, dok je razlika u 30. minutu iznosila 16 poena (57:41).

Novom serijom od 13:0 došla je do najubjedljivijeg vođstva na utakmici 72:47 u 36. minutu.

Italiju je do prvog trijumfa vodila Debora Karanđelo sa 13, Sesilija Zandalasini ubacila je 11, a po poen manje Olbis Andre i Martina Bestađo.

U crnogorskoj repšrezentaciji najbolja je bila Jelena Dubljević sa 23, dok je Milica Jovanović ubacila 17 poena.

“Jaka utakmica za nas poslije jučerašnje pobjede i neke iscrpljenosti, ali to je tako ovo je veliko takmičenje to se očekuje. Dozvolili smo previše izgubljenih lopti, Italija je to odlično iskoristila uvijek poentirala iz naših grešaka. Mi kada smo prilazili poslije dobre odbrane, nijesu neki šutevi ušli. To je sve sport, sjutra je slobodan dan, pripremićemo se što je najbolje moguće da bi ispravili greške do sljedeće utakmice”, kazala je medijima selektorka nakon meča.

Crna Gora će u narednom kolu, u nedjelju, igrati sa Srbijom.