Košarka

BOMBA IZ NBA LIGE - OTIŠAO TRENER MAVSA! Doneo titulu, pa DESET godina nije prošao prvu rundu

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Jedna od najvećih košarkaških stručnjaka sapoštio je da odlazi.

Izvor: Profimedia

Veliki potres u NBA ligi! Legendarni trener Rik Karlajl (61), jedan od najboljih i najcenjenijih u Americi, podneo je ostavku!

On je napustio Dalas posle čak 13 godina, tokom kojih je Maverikse doveo do titule 2011, zajedno sa maestralnim Dirkom Novickim.

Međutim, od tada nije uspeo da prođe prvu rundu plej-ofa i taj pritisak je postajao sve veći. Ekipa je na prvom koraku doigravanja stala i ove godine, kada je izgubila u majstorici protiv Los Anđeles Klipersa.

"Posle niza razgovora sa (vlasnikom kluba) Markom Kjubanom tokom prošle nedelje, danas sam ga obavestio da se neću vratiti na mesto trenera Dalasa. To je isključivo moja odluka", rekao je on, a preneo "ESPN".

"Moja porodica i ja doživeli smo neverovatno 13-godišnje iskustvo, radeći sa sjajnim ljudima u sjajnom gradu", izjavio je on i ponaosob zahvalio Kjubanu, najbližim saradnicima, kao i bivšim igračima.

"Dalas će uvek biti moj dom, ali sam uzbuđen oko narednog poglavlja moje trenerske karijere", poručio je Karjlajl za kraj.

Dugogodišnji generalni menadžer Dalas Doni Nelson takođe je napustio tim, pa se očekuje da ovo leto bude veoma važno za Maverikse i za ekipu na čelu sa Dončićem.

Takođe, ostaje da se vidi da li će Boban Marjanović dobiti novi ugovor ili će tražiti novu sredinu posle dve godine, kao slobodan igrač.