SVAKA ČAST!

MA KAKAV ODMOR, DONČIĆ VEĆ DANAS IGRA ZA SLOVENIJU: Pre 10 dana završio NBA sezonu, ali za državni grb je uvek tu!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Ne da će igrati na Olimpijskim igrama, nego i u kvalifikacijama koje su krajem meseca...

Izvor: Profimedia

Slovenački košarkaš Luka Dončić (22) imao je veoma napornu sezonu u NBA ligi, praktično je sam "vukao" Dalas u svakoj utakmici, a poslednji meč odigrao je pre deset dana kada je njegova ekipa eliminisana iz plej-ofa od L.A. Klipersa.

Ipak, Dončić nije ni pomišljao na odmor, stavio se odmah na raspolaganje selektoru Slovenije i ne da je odlučio da igra na Olimpijskim igrama - nego će igrati i u kvalifikacijama!

Dončić je od juče na treninzima reprezentacije Slovenije i već danas će igrati pripremni meč protiv Hrvatske u Opatiji, čime je poslao jasnu poruku čitavoj naciji da mogu da računaju na njega i da će probati da im donese nastup na Olimpijskim igrama.

Neće im biti lako, moraju do Igara preko Litvanaca na turniru u Kanusasu, a tu su još i Angola, Poljska, Venecuela i Južna Koreja.

"Vunderkind" iz Dalasa ne želi da dozvoli da njegova zemlja ostane bez nastupa na velikom takmičenju i saopštio je klubu da će igrati za reprezentaciju, a poznato je da je zasad jedino njegovo takmičenje sa A reprezentacijom bilo na Eurobasketu 2017.

Dobro pamtimo njegov nastup na tom takmičenju jer je zajedno sa Goranom Dragićem vodio Sloveniju do zlatne medalje, pobedivši Srbiju u finalu.

Dončić je prošle sezone odigrao ukupno 73 meča za Dalas, u proseku je na terenu bio više od 35 minuta, a Slovenci rade sve što je u njihovoj moći da mu obezbede kvaltietan tim tako da su u tim doveli i američkog košarkaša Majka Tobija iz Valensije.

Izvor: Profimedia/Salih Zeki Fazlioglu/Anadolu Agency

Tema oko nastupa Luke Dončića aktuelna je u Srbiji posle odluke Nikole Jokića, koji je takođe imao napornu sezonu u NBA, da se zahvali Igoru Kokoškovu na pozivu - i to putem medija.

"To je stav i sugestija kluba i jedna neminovnost koju moram da prihvatim", rekao je između ostalog Nikola Jokić dok se u međuvremenu oglasio i njegov otac uz poruku da će "svi razumeti Jokića kada se bude znalo zašto je otkazao".

Takođe, selektor Igor Kokoškov je govorio na ovu temu i ostavio prostor da se MVP predomisli, posebno jer njih dvojica još i nisu obavila taj razgovor.

Tagovi