Tu je!

EVROLIGA SE NE MIJENJA - ĐORDI OSTAJE! Bertomeu i dalje na funkciji, a klubovi dobili šta su htjeli!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Španac koji već dvije decenije rukovodi takmičenjem se neće povući.

Izvor: MN Press

Iako je danas stigla vijest da Đordi Bertomeu ''leti'' iz upravljačke strukture Evrolige, to nije u potpunosti tačno. Zapravo, elitno evropsko košarkaško takmičenje će doživjeti promjene, ali ne toliko drastične.

Na zahtjev klubova koji su vlasnici A licence, a ima ih 11 u Evroligi, imenovan je novi odbor ECA u kom sada svaka ekipa ima predstavnika!

Timovi koji posjeduju A licencu su još 26. aprila tražili promenu pravila koja se sada dogodila. Oni su istakli da žele veću moć pri odlučivanju, što će im donijeti odbor sastavljen od 11 direktora.

Podsjećamo, ekipe sa višegodišnjem licencom, a ujedno i lvasnici takmičenja, su Anadolu Efes, Barselona, Baskonija, CSKA Moskva, Fenerbahče, Makabi Tel Aviv, Olimpija Milano, Olimpijakos, Panatinaikos,Real Madrid i Žalgiris

Klubovi ostaju vlasnici Evrolige, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina, a Đordi Bertomeu će samo prepustiti ulogu predsjednika odbora. Bilo da se on nalazi na njoj ili ne, u funkcionisanju Evrolige se ništa neće promijeniti.

Španac ostaje izvršni direktor takmičenja, sa potpuno istim odgovornostima kao i prije ove promjene.

Tagovi