Košarka

JOKIĆ NIJE SREĆAN! IGRALI SMO KAO MEKUŠCI: Denver izgubio, a Nikola upire u sebe - To moram bolje sledeći put!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Odigrao je dobar meč, ali ne onako kako on to ume i Nagetsi su izgubili...

Nikola Jokić i Eron Gordon
Izvor: Profimedia

Košarkaši Denvera nisu uspeli da polufinalnu seriju Zapadne konferencije startuju pobedom, pošto ih je ekipa Finiksa savladala 122:105.

Nikola Jokić je na tom meču imao daleko više problema nego inače, a posle meča je otkrio razloge poraza Denvera.

Nagetsi su imali dobar rezultat sve do sredine treće četvrtine, Jokić je pravio neke lude poteze, ali kada je Finiks napravio seriju 16:0, više nije bilo nade za njih.

Jokićeva 22 poena i devet skokova nisu bili dovoljni za pobedu, a njemu je to bio tek drugi meč u plej-ofu ove sezone u kojem je postigao manje od 30 poena.

"Igrali smo kao mekušci. Moramo da budemo odlučniji, da znamo šta radimo kao tim", poručio je Jokić posle poraza.

On se osvrnuo i na stvari koje je on mogao da radi bolje.

"Mislim da bih mogao da budem malo agresivniji, da stvorim malo tenzije. Mislim da sam šutirao malo više, ali ne mislim da je to bio loš izbor šuteva", rekao je Jokić, koji je šutirao 10/23 iz igre.

Što se tiče Finiksa, zvezda Denvera imala je samo reči hvale. Hvalio je Deandrea Ejtona koji ga je dosta namučio, a potom i ostale.

"Dobro čitaju igru. Pametna su ekipa, imaju dobrog čoveka. Mislim da su sjajna ekipa jer traže, ne najboljeg, nego otvorenog igrača na terenu", rekao je i potom pohvalio saigrača Erona Gordona.

"Bio je dobar. Napadao je reket, bio je agresivan. Dao nam je pritisak u reketu. Bio je vrlo dobar defanzivno. Treba da pomognemo njemu i nama da budemo bolji kao tim", zaključio je Nikola Jokić.

Tagovi