Košarka

ŠOU! BOGDANOVA TROJKA ZA POBJEDU U FILADELFIJI: Velika pobjeda Atlante - IZNENAĐENJE na početku serije!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Spektakularan pogodak srpskog asa za vođstvo u seriji!

Izvor: Tv Arena Sport/Screenshot

Kakva trojka Bogdana Bogdanovića!

Srpski šuter odlučio je burnu utakmicu Filadelfije i Atlante na početku polufinala plej-ofa, jer je dao trojku koja je njegovim Hoksima dala odlučujuću prednost.

Iako je i posle te trojke nastala haotična završnica, u kojoj je i Bogdan izgubio loptu pod svojim košem, njegova trojka bila je dovoljna za jako vrijednu pobjedu Atlante na startu serije - 128:124.

Pogledajte!

Iako je Atlanta spektakularno počela meč i na prelazu prve i druge četvrtine stvorila seriju 17:0, Filadelfija se u poslednjoj četvrtini potpuno vratila u meč i prišla na samo posjed razlike.

Međutim, tada je Bogdan preuzeo odgovornost i iako mu nije išlo u završnoj deonici, ipak je ostao potpuno miran i donio pobjedu.

Završio je meč sa 21 poenom i pet ubačenih trojki iz 12 pokušaja. Takođe, dodao je tom učinku i pet asistencija i četiri skoka.

U njegovom timu ponovo je najefikasniji bio fenomenalni plejmejker Trej Jang, sa 35 poena i 10 asistencija, a zapažen je bio i krilni centar Džon Kolins, sa 21 poenom.

Atlanta nije počela ovu seriju kao favorit, ali je od prve četvrtine stavila svima do znanja da će Siksersi imati pakleno težak posao protiv tima Nejta Mekmilana.