Košarka

JOKIĆEV GLAVNI KONKURENT ZA MVP JE POVREĐEN: Opet ga muči koleno, hitno napustio meč!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

A to je Rasel Vestbruk iskoristio...

Izvor: Profimedia

Sjajni kamerunski košarkaš Džoel Embid igra najbolju sezonu u karijeri i mnogi ga vide kao glavnog konkurenta Nikoli Jokiću za MVP priznanje, ali nažalost njemu su najveći problem povrede zbog kojih je često van terena.

Protekle noći na meču Vašingtona i Filadelifije, na kome se dogodio i nezapamćen incident jer je navijač utrčao na parket, Džoel Embid je doživeo novu povredu.

Snažni centar je otišao u svlačionicu još tokom prve četvrtine zbog problema sa desnim kolenom, a nakon što su ga doktori pregledali - saopšteno je da se neće vraćati na utakmicu što je velika briga za navijače Seventisiksersa.

Nije poznato da li će Embid biti spreman za idući meč Filadelfije i Vašingtona, kao ni koliko će uopšte odsustvovati, ali je jasno da su bez njega znatno slabiji.


Meč je otvorio sa osam poena i šest skokova, a njegova ekipa je bez njega poražena 122:114, što znači da je Vašington smanjio na 3:1 u seriji. Raspoložen je bio Bredli Bil sa 27 poena, a šta tek reći za "ludački" tripl-dabl Rasela Vestbruka.

"Brodi" je imao 19 poena, 21 asistenciju i 14 asistencija, što je bilo dovoljno za prvo rušenje Filadelfije u ovom plej-of. Videćemo koliko jako su zaljuljali temelje...