NBA

ŠAMPION NE ODUSTAJE - LEKCIJA LEBRONA I DEJVISA: "Kralj" trojkom srušio Finiks, nikad ga ne otpisujte!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Odmah reakcija i to kakva.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Ross D. Franklin

Finiks nije uspeo da duplira prednost u seriji prve runde plej-ofa!

Lejkersi su izjednačili na 1:1 pobedivši u gostima 109:102, pa je mini-brejkom ostvaren rezultat koji će Lebrona Džejmsa i njegov tim ponovo vratiti na pravi put. Nisu se dobro snašli na početku plej-ofa, ali sada kada je bilo važno da pokažu zube - to su i uradili.

Ovoga puta su Lejkersi odigrali daleko bolju odbranu, a Entoni Dejvis bio je na nivou iz prošle sezone, pa je sa 34 poena, 10 skokova i sedam asistencija bio nerešiva enigma za Finiks.

S druge strane i Lebron Džejms je pogađao kada je bilo bitno, isticao se i u poslednjoj deonici, pa je i njegov doprinos od 23 poena, četiri skoka i devet asistencija prošao zapaženo, sve nakon velike ljutnje na svoje saigrače u prvom susretu.

Veliki doprinos sa klupe dao je i Denis Šreder sa 24 poena, dok je solidnu "rolu" imao i Andre Dramond sa 15 poena i 12 skokova.

Lebron Džejms trojka (sport)
Izvor: YouTube/ MLG Highlights

Devin Buker je opet predvodio Finiks sa 31 poenom, ali nije se naročito isticao u poslednjoj deonici kada se meč "lomio". Tu je pomogla odlična odbrana šampiona NBA lige, dok je imao premalu pomoć u Krisu Polu koji je meč završio sa svega šest poena i pet asistencija.

Talentovani centar Ejton je lepo odrado svoj posao (22 poena i deset skokova), ali to je bilo premalo da bi Finiks na svom parketu ostvario i drugu pobedu.

Serija se sada seli u Los Anđeles gde će Lebron biti favorit.

Ubedljivu pobedu prethodne noći ostvario je Bruklin protiv Bostona (130:108), tako su poveli 2:0 u plej-ofu, a čak se čini da Durent (26), Harden (20) i Irving (15) nisu previše forsirali, jednostavno imali su dovoljno raspoloženih igrača da sruše Seltikse.

Veliku pobedu ostvario je i Dalas protiv Los Anđeles Klipersa, a sve zahvaljujući maestralnom Luki Dončiću koji dokazuje da je majstor i u plej-ofu.