KAKO IGRA MOMAK!

ŠOU LUKE DONČIĆA! OVAJ MOMAK JE ČUDO - SAM UNIŠTIO SUPERTIM: Ubacio 39 poena, maltretirao čuvare i Dalas vodi 2:0!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Luka Dončić briljirao i pogađao sa jedne noge, a Dirk Novicki slavio u publici.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Dalas stiže do 2:0 u seriji protiv Los Anđeles Klipersa!

Iako su Maveriksi ušli sa bolje pozicije u NBA plej-of malo ko je vjerovao da će uspjeti da pariraju supertimu iz El Eja, međutim nestvarne partije Luke Dončića donijele su im dvije pobjede na domaćem terenu. Ovoga puta Dalas je slavio 127:121 i mirno putuje na drugi dio serije...

Znao je Luka Dončić da će morati da preuzme odgovornost ako želi da se Dalas pita za bilo šta protiv Klipersa i nije bježao od toga.

Dončić je bio maestralan i meč je završio sa čak 39 poena, sedam skokova i sedam asistencija. Šut je bio odličan (16/29), pogodio je i pet trojki, pa čak ni nekadašnji MVP, uz to vrsni defanzivac, Kavai Lenard nije mogao da ga sačuva.

Pogađao je Dončić preko njega sa jedne noge, sve dok je Dirk Novicki, čovjek poznat po takvom šutu, u nevjerici gledao sa tribina...


Bio je i Lenard maestralan, postigao je 41 za Kliperse sa još nevjerovatnijim procentima (14/21), međutim kao podršku je imao samo Pola Džordža sa 28 poena i 12 skokova. Njih dvojica ipak nisu bila dovoljno da bi se tim Rik Karlajla pobijedio.

Dalas je ponovo imao odličnog Tima Hardaveja koji je donio 28 poena (6/8 za tri poena), dok je Porzingis imao još 20 poena, ali jasno je da on može i bolje.

Serija se sada seli u Los Anđeles gdje ćemo gledati i duel Lejkersa i Finiksa. Prethodne noći Dejvis i Džejms su uspjeli da izjednače rezultat na 1:1, dok je za to vrijeme na istoku mnogo manje drame posle drugog duela Bruklina i Bostona jer supertrio Netsa igra sjajno (2:0).