ODMAH LUDO!

RAFAL BOGDANOVIĆA IPAK NIJE DOVOLJAN: Ubacio 20 u poslednjoj četvrtini, ali Memfis ih je šokirao brejkom! (VIDEO)

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Pružio je odličnu partiju, vodio ih ka preokretu, ali Juta nije uspela.

Bojan Bogdanović
Izvor: Profimedia

Izvanredan je debi u plej-ofu NBA lige imao Bogdan Bogdanović, a sjajan je iste večeri bio i Bojan Bogdanovič u timu Jute protiv Memfisa. Ipak, odlično šutersko veče Hrvata nije "džezerima" bilo dovoljno u uzbudljivoj završnici!

JUTA DŽEZ - MEMFIS GRIZLIS 109:112
/24:17, 19:32, 31:34, 35:29/

Počeo je plej-of, a već smo videli i iznenađenje! Prvi tim Zapadne konferencije u regularnom delu sezone pretrpeo je poraz na svom parketu od tima koji je kroz dva meča doigravanja morao da traži put do plej-ofa.

I već na startu, Grizlisi su napravili brejk!

Favorizovana Juta bez Donovana Mičela ipak nije uspela da startuje pobedom u ovoj seriji, a do trijumfa nije uspeo da ih dovede ni sjajni Bojan Bogdanović.

Hrvatski šuter je ubacio 29 poena, od čega neverovatnih 20 u četvrtoj četvrtini! Tada je Bogdanović predvodio veliki povratak Jute, koja je u jednom trenutku imala i "minus 17" nakon što su prethodno vodili 14 poena razlike.

Ipak, u poslednjem minutu uspeli su da se približe samo do 109:110, ne i da povedu, a Dilon Bruks je potom 31. poenom na meču stavio tačku na pitanje pobednika

U pobedničkom timu Memfisa, osim Bruksa sa 31 poenom i sedam skokova, istakao se junak pobede nad Golden Stejtom u plej-inu Dža Morant sa 26 poena, dok je Jonas Valančijunas doprineo "dabl-dablom" od 15 poena i 12 skokova.

Juta je nije uspela da se snađe bez Mičela, a Majk Konli je imao 22 poena i 11 asistencija, dok je Rudi Gober ubacio 11 poena i zabeležio 15 skokova.

Juta - Memfis 109:112
Izvor: YouTube/MLG Highights