Košarka

PRED PLAVIMA JE MEČ ODLUKE: "IMAMO ČEMU DA SE NADAMO, NEMA PREDAJE!"

Autor Jovana Raičević

Košarkaši Budućnost Volija i Crvene zvezde odigraće večeras u Podgorici treći meč finala plej-ofa ABA lige, a trenutni rezultat u seriji je 2-0 za crveno-bijele.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Podjetimo, Budućnost Voli je u utorak propustila veliku šansu za toliko željeni brejk u finalu plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde, pa je u situaciji da pred večerašnji okršaj ima samo jedan cilj - da se serija nastavi!

Centar podgoričkog tima Zoran Nikolić nada se dobrom startu svoje ekipe.

"Moramo da počnemo energičnije. U obje utakmice u Beogradu nam je trebalo vremena da se razigramo, da uđemo u dobru seriju. Ovakvi dueli se pobjeđuju velikom borbom i fokusom od prvog minuta, tako da moramo odmah da budemo spremni na sve". kazao je Nikolić. i dodao:

"Ako krenemo energičnije, i budemo čvrsti, utakmica će imati drugi tok i igraće se lakše. Ne smijemo da počnemo sa utakmicom tek od kraja prve četvrtine, moramo odmah da budemo spremni na sve, ne smijemo ništa da očekujemo, moramo da se izborimo i potrudimo."

 Sa druge strane trener plavo-bijelih Dejan Milojević poručuje da imaju čemu da se nadaju, ali da je ključno smanjiti oscijalcije u igri i skoncentrisati se i probati smanjiti rezultat na 2:1:

"Treća je utakmica, posebno je psihološki teška onoj ekipi koja gubi 2:0. Zvezda će biti sigurno rasterećenija. Ipak, mi smo i dvije utakmice u Beogradu pokazali da ako smanjimo oscilacije i budemo čvršći - imamo čemu da se nadamo. Tako da - nema predaje, to sam rekao odmah i poslije drugog meča. Da probamo prvo da smanjimo na 2:1, to je prvi korak", jasan je Milojević, koji se osvrnuo i na prethodne dvije utakmice:

"Bilo je perioda i jako dobre i jako loše igre. Ti loši periodi moraju da traju kraće. Potrebno je da zadržimo prisebnost i staloženost u ključnim momentima", zaključio je Milojević.

Večerašnji duel u dvorani Morača počeće u 20 sati i 30 minuta. Podgorica će biti domaćin i eventualne četvrte utakmice, 24. maja.

Eventualna peta utakmica predviđena je za 28. maj u Beogradu. Nadamo se da će plavi iskoristiti priliku da isprave rezultat i ostanu u igri za šampiona ABA lige!