Tako, a?

PAMTI KAKO GA JE BODIROGA MUČIO I NE GLASA ZA NIKOLU JOKIĆA: Legenda NBA lige neće da prizna - podržao svoju kopiju!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Košarkaš će stići do priznanja, ali je veliki trojkaš razočarao glasanjem.

Izvor: YouTube/screenshot/ bakero kurahero

Biće Nikola Jokić MVP NBA lige ove sezone, sve je više znakova koji ukazuju na to. Od onih koji su do sada javno glasali, Jokić je dobio ubedljivo najveću podršku.

Ali, jedna bivša zvezda NBA lige odlučila je da na prvo mesto stavi Stefa Karija. Čovek koji je noćas u plej-inu poražen od Los Anđeles Lejkersa trojkom Lebrona Džejmsa na isteku meča favorit je Redžija Milera za MVP priznanje.

A možda se tu krije i nešto drugo?

Legendarni Redži Miler nekoliko puta u karijeri igrao je protiv našeg nacionalnog tima. Još dok se država zvala Jugoslavija, njemu je velike probleme na terenu, ali i oko njega, pravio Dejan Bodiroga, jedan od najboljih evropskih igrača svih vremena i čovek koji nikada nije zaigrao u NBA.

Još 1996. godine Miler je pokazao znake nervoze. Tada su se pokoškali Karl Meloun i Vlade Divac, nakon jednog grubljeg faula centra Jugoslavije. Usledila je gužva na terenu, a Redži Miler se zaleteo na Željka Obradovića, koji je odmah skočio sa klupe!

Bodiroga je tu samo smirivao strasti, pokušao je da razdvoji zaraćene strane, a onda se ''osvetio'' šmekerski.

Bodiroga vs Redži Miler
Izvor: Youtube/bakero kurahero

 Na Mundobasketu u SAD 2002. godine, kada je naša reprezentacija stigla do velike pobede u Indijanapolisu, dogodio se detalj koji će se prepričavati generacijama. Dejan Bodiroga je prišao klupi američke reprezentacije i obrisao ruke o peškir koji je na kolenima držao Redži Miler.

Zbunjeni Amerikanac nije znao šta se dešava, pokušao je da se pobuni, ali Dejan nije imao nikakvu lošu nameru. Samo je iskoristio peškir jednog od najboljih trojkaša u istoriji NBA lige i nastavio da igra meč. Jugoslavija je kasnije stigla do svetskog zlata!

Redži verovatno još pamti te mečeve, pošto nije dao maksimalan broj glasova Jokiću, koji je bez sumnje bio najbolji u ovoj sezoni NBA lige.