Uživo

BUDUĆNOST STALA U FINIŠU, ZVEZDA DOLAZI PO TITULU U PODGORICU

Kakva drama! Zvezda je imala +20, onda je Danilo Nikolić šuterskim ludilom preokrenuo meč, ali je na kraju Ognjen Dobrić Zvezdi donio pobjedu!

Izvor: MN Press

Finale nije razočaralo u prvom meču, a sada nas očekuje nastavak drame. 

Košarkaši Budućnost Volija poraženi su večeras u Beogradu od Crvene zvezde 85:79 (30:17, 25:24, 8:29 i 22:9), u drugoj utakmici finala plej-ofa ABA lige.

Beogradski tim, koji je dobio i prvi duel 82:78, poveo je 2:0 u finalnoj seriji i za novi trofej neophodan mu je još jedan trijumf.

Domaćin je poveo na startu 10:1, vodio je i 20:8, dok je razlika u osmom minutu iznosila 15 poena (25:10).

Razlika je početkom druge četvrtine iznosila i rekordnih 20 poena (37:17).

Odlična treća četvrtina i 29 postignutih uz samo osam primljenih poena omogućili su podgoričkom timu da napravi potpuni preokret i uoči posljednjih deset minuta stekne sedam poena prednosti (70:63).

Budućnost je 27 sekundi prije kraja imala i devet poena prednosti (70:61), koliko je bilo i u 34. minutu (74:65).

Serijom od 13:0 domaćin je u 37. minutu napravio preokret i ponovo došao do vođstva 78:74.

Budućnost je do kraja još jednom zaprijetila i poslije trojke Nikole Ivanovića povela 79:78, minut i 23 sekunde prije kraja.

Sa sedam uzastopnih poena domaćin je, 23 sekunde prije kraja, stekao šest poena prednosti (83:79) i riješio pitanje pobjednika.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Ognjen Dobrić sa 27, Džordan Čojd je ubacio 16, a poen manje Lendri Noko

Najbolji u podgoričkom timu bio je Danilo Nikolić sa 26, Džastin Kobs ubacio je 14, a po dva poena manje Melvin Edžim i Nikola Ivanović.

Finalna serija seli se u Podgoricu, gdje će 22. maja biti odigrana treća utakmica.

U finalu igra se na tri pobjede.

22:26

KRAJ! 85:79

Promašaj Budućnosti i napad je za Crvenu zvezdu! Udvojen je Simonović, na kraju je fauliran i sviran je faul. Simonović pogađa sa penala.

Popović je blokiran, a onda Dobrić prekida napad Budućnosti! Na kraju pobjeda Zvezde!

22:20

39. minut: Još 35 sekundi, 83:79!

Faul u napadu Ognjena Dobrića na 100 sekundi do kraja!

Ivanović daje trojku i vodi Budućnost 78:79! Ognjen Dobrić daje trojku! Dobrić onda čačka tu loptu Ridu i odbranila se Zvezda!

22:18

39. minut: Drama! 78:76

Lob pas Kobsa i faul Lazića nad Vilijem Ridom. Noko vadi ovu loptu Ivanovića iz koša i sada Zvezda ima napad! Vili Rid dira loptu Simonoviću i ovo je silazna putanja. Kobs prolazi kroz reket i daje jako teške poene u padu!

Simonović baca loptu u aut! Pao je Dobrić, ali nije sviran faul, sapleo se o Noka. Ivanović promašuje!

22:15

37. minut: 76:74

Velika greška Melvina Edžima, napravio je korake! A onda Edžimov faul na Dobrićem na šutu za tri poena! Ide najefikasniji igrač Zvezde na liniju penala, a Edžim ide napolje zbog pet penala.

Pogađa sva tri puta i sada je neriješeno! Kobs daje loptu u ruke Laziću, a onda sjajan pas ka Simonoviću Dobrića i vodi Zvezda. Tajmaut Milojevića!

22:11

36. minut: 71:74 Milojevićev tajmaut!

Blokada Dobrića, a onda faul nad Simonovićem i ide Zvezda na liniju penala! Pogađa iskusni krilni košarkaš oba puta. A onda faul Vilija Rida nad Simonovićem u napadu!

Dobrić prolazi i daje 2 poena! Tajmaut Milojevića!

22:09

35. minut: 67:74

Sada promašuje Lojd sa poludistance, Davidovac promašuje trojku, lopta dolazi do Vilija Rida koji je sam u kontri i zakucava.

Dobrić pogađa sa poludistance, ali promašuje i Dela Vale

22:05

33. minut: 65:72

Danilo Nikolić nastavlja, sada je uzeo ofanzivni skok i dao je poene ispod koša. Nikola Ivanović pravi faul, Lojd gubi ravnotežu i gubi loptu, a onda faul Lojda nad Kobsom.

Kobs promašuje trojku, a onda Dobrić promašuje trojku - šutira Zvezda za 3 3/20. Kobs promašuje, a Popović pravi svoj četvrti faul.

21:59

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! 63:70

Promašuje Dobrić, Lazić to ne može da popravi, a Džastin Kobs pogađa flouter. Dobrić šutira preko ruke uz zvuk sirene i promašuje, a Danilo Nikolić nastavlja. Opet trojka i sada šutira 6/6.

Davidovac pogađa pod faulom na isteku treće četvrtine. Promašaj Davidovca, pa Dobrića.

Rezultat u ovoj četvrtini - 29:8 za Budućnost. Dovoljno govori.

21:55

29. minut: BUDUĆNOST VODI!

Dobrić ne pogađa, promašio je trojku, a Edžim poentira i vodi Budućnost! Nestvaran preokret Budućnosti!

Lojd ipak pogađa poludistancu i drži on svoj tim u igri. Nikola Ivanović promašuje trojku, ali Danilo Nikolić hvata tu loptu. Faulira Uskoković Ivanovića, a onda Edžim promašuje trojku.

Lojd baca loptu pravo u aut, a onda posle promašaja Danila Nikolića Vili Rid vraća loptu u koš. Ogroman promašaj Davidovca. Edžim pogađa.

21:50

26. minut: IZJEDNAČENJE 59:59!

Melvin Edžim pogađa ispod koša, serija Budućnosti za četiri i po minuta 13:2.

A onda Davidova promašuje za tri poena! Kobs gubi loptu, a onda Džordan Lojd pogađa. Pet minuta je trebalo Zvezdi za prvi koš iz igre u drugom poluvremenu.

Fauliran je Kobs za tri slobodna bacanja. Pogađa sve i sada je Budućnost na -2! A onda krade loptu Nikola Ivanović i evo izjednačenja!

21:47

24. minut: Danilo Nikolić u seriji! 57:52

Lojd promašuje, a onda Noko hvata nevjerovatnu loptu i fauliran je ispod koša. Nema Zvezda još poene u drugom poluvremenu i tek posle dva bacanja Noka upisuju se crveno-bijeli.

Pogađa dno mrežice za tri Danilo Nikolić, prva je violina Budućnosti na ovom meču. Lazićev pokušaj za tri završava na prvom obruču, a onda Kobs baca loptu u aut.

Lojd promašuje sa kapice, a Danilo Nikolić daje trojku, šutira 5/5!

21:46

Tajmaut Dejana Radonjića! 55:46

Danilo Nikolić pogađa posle igre leđima i Dejan Radonjić odmah traži tajmaut na startu drugog poluvremena!

21:45

POČINJE DRUGO POLUVRIJEME! Kobs otvara - 55:44

Džordan Lojd promašuje trojku iz teške pozicije pošto je isticalo vrijeme za napad, a onda bukvalno otima loptu Edžimu Branko Lazić!

Faul Danila Nikolića, a potom promašaj Simonovića za tri. Ostao je potpuno sam Ivanović i promašio, ali je Rid to uhvatio. Pogađa trojku Kobs!

21:44

Lista strijelaca

U Crvenoj zvezdi je perfektan bio Ognjen Dobrić sa 17 poena, a Lendri Noko je u potpunosti nadigrao Vilija Rida i došao do 13 poena. Dvocifren je i Džordan Lojd sa 10 poena.

Kod Budućnosti je jedina svijetla tačka Danilo Nikolić sa 13 poena, Nikola Ivanović je imao 7, a Melvin Edžim, 6.

21:25

KRAJ PRVO POLUVREMENA! 55:41

Kobs pogađa uz faul u poslednjem napadu Budućnosti, a onda je Dejan Radonjić tražio tajmaut. Za kraj poluvremena zicer promašuje Kuzmić!

21:25

19. minut: 55:38

Pada Kobs u prodoru i fauliran je u prodoru. Šutira slobodna bacanja i promašuje jedno. Dobrić promašuje trojku, Kobs napada Uskokovića i pravi grešku u koracima.

Pogađa trojku mladi Aleksa Uskoković, a onda Nikolić daje težak šut. Pogađa onda Lendri Noko težak šut od tablu, dok sa druge strane Vili Rid ne uspijeva da mu se revanšira.

21:16

18. minut: Budućnost se drži! 47:35

Nikolić promašuje, Edžim to hvata, vraća mu i onda krilni centar Budućnosti daje trojku. Faul Kobsa nad Dobrićem i on opet ide na liniju penala. Pogodio je oba puta.

Edžim ne prolazi po čeonoj liniji, a onda Rid pokušava da zakuca preko Lojda, ali ne uspijeva. Fauliran je i ide na penale. Ovaj put je precizan oba puta.

Blokira Rid Dobrića, a onda je ispod koša fauliran Noko! Pogađa oba puta.

21:13

16. minut: 43:30

Džordan Lojd je presjekao ovu loptu, ali je onda u kontri fauliran. Na penalima je precizan. Hvata Budućnost ritam, sada je Dela Vale pogodio poludistancu.

Veliki promašaj Dobrića, Noko hvata tu loptu, ali izlazi iz terena. Šutira poludistancu Kobs u ranom napadu i promašuje. Revanšira mu se sa druge strane Lojd.

Rid pokušava jednom rukom i promašuje, a onda faul nad Dobrićem pri pokušaju ali-upa. Pogađa oba puta!

21:09

15. minut: Vraća se BUDUĆNOST! 39:28

Ne pogađa Noko, ali Lazić hvata ofanzivni skok. Potom promašaj Hola i Lojd pravi faul da presječe kontru "plavih".

Dosta je iskusno ovo izvukao Amadeo Dela Vale, šutiraće tri slobodna bacanja. Sva tri puta promašuje. Faul sada Dela Valea nad Lazićem. Sjajan pas Lojda na Davidovca i on pogađa. Onda faul Lazića na prodoru i 2+1 za Budućnost.

Sjajan protok lopte, ali Lojd promašuje trojke, Potom Noko ne daje ispod koša, ali i Dela Vale promašuje trojku. Ostaje posjed za Budućnost.

21:06

TROJKA NIKOLIĆA!

Danilo Nikolić protrčava kroz blokove i pogađa trojku. A onda opet promašaj Lojda za tri. Melvin Edžim fintama dolazi do poena i Dejan Radonjić odmah ovo presjeca tajmautom.

21:05

POČELA DRUGA ČETVRTINA!

Još jedan flouter Ognjena Dobrića, a onda Dela Vale promašuje za tri poena. Promašuje Dobrić trojku, ide ona Kuzmiću po obruču, a onda ona dolazi do Lojda koji pogađa trojku,

Kobs ne odgovara, skače Kuzmić i u kontri je fauliran Lojd! Oba puta precizan.

20:57

KRAJ PRVE ČETVRTINE! Vodi Zvezda 30:17

Sada pogađa Davidovac sa jedne noge jako težak šut, a onda imamo i prvu trojku za Budućnost, pogodio ju je Danilo Nikolić. Ovo je tek treći koš iz igre Budućnosti.

Petar Popović pravi treći faul i šalje Lojda na liniju penala. Dao je samo jedno. Krade loptu Zvezda, a onda Dobrić  zakucava!

A onda faul Dobrića nad Edžimom. Daje oba bacanja i Davidovac pogađa, ali nije stigao!

20:52

9. minut: Drugi tajmaut Budućnosti! 22:10

Džastin Kobs pogađa flouter, a onda sjajna asistencija za Kuzmića i on na ziceru pogađa. Drugi tajmaut Budućnosti i Dejan Milojević je izuzetno bijesan na svoje igrače!

20:51

Zaletio se Hol u prodor, ali nije pogodio preko Vilija Rida. Noko pravi svoj drugi faul i mora napolje. Mijenja ga Kuzmić. Na penalu je Ivanović i pogađa oba puta.

Zakucava Dobrić, a onda posle očajnog napada Budućnosti pogađa poludistabncu Lengston Hol. Kuzmić blokira Rida, dobija opet loptu i faulira ga centar Zvezde. On promašuje jedno, daje jedno.

Fauliran je Dobrić na šutu i ide na liniju penala, +10 za Zvezdu

20:44

5. minut: Ne ide Budućnosti 12:5

Težak šut Žugića nije ni pipnuo obruč, a onda je Noko opet u tranziciji sjajno dao poene. Sada je Džastin Kobs promašio trojku i ne ide ništa ekipi Budućnosti!

Sada Lojd promašuje trojku, a onda sjajna blokada Noka nad Edžimom. Lopta opet dolazi do Kanađanina, koji je fauliran i ide na liniju penala. Daje oba slobodna.

A onda Ognjen Dobrić pogađa flouter, a onda prolazi Ivanović i polaže. Prvi koš iz igre u petom minutu za Budućnost.

20:37

3. minut: Tajmaut Milojevića! 8:1

Lojd pogađa sa poludistance, a posle promašaja Edžima vrlo brzo reaguje Zvezda i u kontri zakucava Lendri Noko. Na 8:1 tajmaut Budućnosti!

20:37

2. minut: Bolja Zvezda na startu, 4:1

Prvi poeni večeras, Lojd dodaje do Noka ispod koša koji je sam i ovo lako rješava. A onda faul Lengstona Hola.

Melvin Edžim promašuje trojku, ali hvata ispod koša to Vili Rid i Marko Simonović ga faulira. Na kraju ga šalje na liniju penala, a on nastavlja da se muči sa penala i daje samo jedno bacanje.

Sjajno je sada video Noko Simonovića, on je utrčao i položio. A onda smo vidjeli faul u napadu Vilija Rida.

20:36

Na startu bez poena

Promašaj Šehovića iz kornera na startu meča, a onda Lengston Hol griješi, vratio je loptu preko pola. A onda je istekao napad Budućnosti!

20:35

PETORKE!

Za Budućnost počinju Džastin Kobs, Fedor Žugić, Melvin Edžim, Suad Šehović i Vili Rid. Za Zvezdu Hol, Lojd, Lazić, Simonović i Noko.

20:19

Ni Kobs nije na 100 odsto!

Džastin Kobs nije na 100 odsto svojih mogućnosti posle pada u prvom poluvremenu prvog meča.

Ipak on je spreman i igraće na ovoj utakmici.

20:18

Problem za Zvezdu!

Sada je definitivno, nema Korija Voldena na ovom meču! To znači da će na poziciji plejmejkera minute dijeliti mladi Aleksa Uskoković i Lengston Hol.

19:40

Je li spreman?

I na prvom meču je u sastavu bio Marko Jagodić-Kuridža, ali nije imao ni sekund na terenu. 

Da li je sada spreman?

19:10

Kako je to izgledalo?

19:00

Šta smo vidjeli u prvom meču?

Crvena zvezda je na kraju došla do pobjede, a prije svega je čvrsta odbrana crveno-bijelih donijela trijumf. 

Potpuno su zaustavili Džastina Kobsa, a Nikola Ivanović je bio gotovo bez poena do poslednje četvrtine. Iako je Vili Rid na kraju imao sjajan učinak od 26 poena i 10 skokova uspjela je Crvena zvezda da kontroliše skok i da spriječi Budućnost da dominira ispod koša. 

17:49

Dobrodošli u MONDO live!

Pratite sa nama drugi finalni meč ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti. 

Posle pobjede u prvom meču Crvena zvezda želi da odbrani domaći teren, dok Budućnost traži brejk i izjednačenje.