zasluženo

KUKOČ SE PRIKLJUČIO RAĐI U KUĆI SLAVNIH: Kad smo zajedno došli, niko ne bi pet para dao na nas!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Legendarni Hrvat konačno došao tamo gde pripada

Izvor: Profimedia

Legenda hrvatske, evropske i jugoslovenske košarke Toni Kukoč konačno će dobiti zasluženo priznanje – postaće član Kuće slavnih!

NBA as je bio član dominantne generacije Čikago Bulsa, sa kojima je on osvojio tri uzastopne titule – 1996, 1997. i 1998.

Kukoč će postati peti Hrvat u Kući slavnih. Pre njega su se tamo "uselili" Krešimir Ćosić, Dražen Petrović, Mirko Novosel i Dino Rađa.

Kukoč je ponikao u Jugoplastici, sa kojom je osvojio četiri titule u SFRJ, a tri puta je bio prvak Evrope. On je rođeni Splićanin, baš kao i Rađa, sa kojim je učestvovao u uspesima "žutih".

Upravo je Rađa bio jako emotivan i obradovan.

"Ko bi rekao da će ova dva klinca sa slike završiti zajedno u Kući slavnih. Kad smo došli zajednički u dvoranu na prve treninge, kladim se da niko pet para ne bi stavio na nas. Dobrodošao u klub.

Konačno je došao i taj dan koji je inače bio neizbežan. Meni lično neizmerno drago i usput jako emotivno. Konačna potvrda jedne genijalnosti i 'tačka na i' jedne veličanstvene karijere. Uz to još jedna potvrda jedne velike generacije koja je promenila tok svetske košarke na više načina. Generacije u kojoj su divovi od dva i po metra znali i da driblaju i šutiraju van reketa, a bili u kontri brži od većine bekova. Generacije koja je prisilila Amerikance da pošalju Dream team na svetska prvenstva i Olimpijade. Nadam se da će se još neki od nas pridružiti u Springfildu".

Ranije je objavljeno da će članovi ove generacije biti i Kris Veber, Pol Pirs i Ben Valas.