Košarka

DEJAN RADONJIĆ: NEIZVJESNOST ZAVRŠNICE POKAZALA KOLIKO JE BUDUĆNOST KVALITETNA, FOKUS JE NA SLEDEĆI MEČ

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Da li će u utorak igrati Kori Volden i Jagodić Kuridža?

ognjen dobric
Izvor: MN Press

Crvena zvezda je u dramatičnoj završnici u "Pioniru" pobijedila Budućnost i povela u finalnoj seriji ABA lige, 1:0.

U drugom dijelu zanimljive utakmice, Zvezda je u trećoj četvrtini imala 15 poena prednosti, a onda je u završnici njeno vođstvo "istopljeno" na samo dva razlike, na pola minuta do kraja.

Tada je Džordan Lojd iskoristio dva slobodna bacanja i "overio" trijumf domaćih 82:78, u kojem je najveći doprinos dao Ognjen Dobrić, ubacivši čak 20 poena posle poluvremena.

 "On je već u nekom periodu pokazivao dobre partije, a mislim da je tim bio dobar. Timski smo uradili mnogo toga u 40 minuta i kroz takvu igru pronalazili smo najbolja moguća rešenja. U ovom trenutku to je bio Dobrić", rekao je posle utakmice Zvezdin trener Dejan Radonjić za TV Arena sport.

U osvrtu na utakmicu, rekao je...

"Utakmica je bila interesantna i kvalitetna i mnogo toga dobrog je moglo da se vidi. Uspjevali smo da gradimo rezultat dobrom odbranom i boljim napadom. Imali smo i sekvence koje smo uradili veoma dobro, to smo i koristili, ali imali smo priliku da vidimo i završnicu koja je bila neizvjesna. To pokazuje koliko je Budućnost kvalitetna, vrijedna i sada treba apsolutno fokus da bude na pripremi za naredni meč".

Naredni meč biće odigran u utorak od 20.30 časova, a ostaje da se vidi da li će tada zaigrati tandem neoporavljenih Kori Volden - Marko Jagodić Kuridća.

"Iz dana u dan moramo da pravimo analizu i da posmatramo stvari, pa da donosimo odluke u trenucima koji nisu najbolji za nas - otprilike na dan same utakmice. Oni nisu u adekvatnom trenažnom procesu. Kori od Igokee ne trenira sa ekipom, a i prije toga je napravio dva treninga u deset dana. Kuridža se posle povrede vraća u trenažni proces koji je potreban da bi izašao iz tog problema, ali objektivno on nije uradio još dovoljno toga da bismo mogli da računamo na njega. Oni imaju veliku želju i to nije sporno, ali moramo da obazrivo donosimo odluke. Imamo dva dana i ne bih mnogo analizirao tu poziciju. Pokušaćemo da se odmorimo, da porazgovaramo malo i da napravimo plan za sledeći meč".