Majstor

NEMOGUĆ UČINAK NIKOLE JOKIĆA - 58 POENA PO MEČU! Ovakva dominacija nije zapamćena, mora da bude MVP!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ako pogledate broj postignutih poena po meču nećete do kraja shvatiti šta Nikola Jokić radi.

Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je najbolji igrač u NBA, to je već svima jasno. 

Iako postoje neki koji i dalje pokušavaju da istaknu druge igrače u trci za MVP-a ove sezone, Jokić svojim neverovatnim igrama iz dana u dan pokazuje kakav je majstor. 

"Ringer" ga je uporedio sa Novickim i Sabonisom, a u tom tekstu je istaknuto da nijedan igrač u NBA ligi nema takvo opterećenje u napadu.

Zaista napad Denvera u potpunosti zavisi od srpskog centra. Bez Džamala Mareja u timu Jokić je glavni poenter, asistent i skakač tima, a kada se sve to zbroji dobija se neverovatan podatak. Jokić po meču postiže 26,9 poena i tome dodaje 8,5 asistencija. 

Kada se njegovim poenima dodaju asistirani poeni i poeni koji dolaze posle njegovih blokova dolazi se do podatka da Jokić po meču kreira 58 poena! Denver po meču prosečno beleži 115 poena, pa to znači da zavise od Jokića za skoro polovinu svog učinka. 

Kada se ista statistika primeni na ostale NBA igrače niko nije ni blizu. Prvi ispod Jokića na listi je Harden sa 53 kreirana poena po meču, potom sledi Luka Dončić sa 52, Domantas Sabonis je na cifri od 51 kao i Rasel Vestbruk i Janis Adetokumbo.