Košarka

ODUZETA MI JE TITULA SA ZVEZDOM: Kari Pešić i dalje stoji iza tih reči - bilo je dosta nelogičnh stvari!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

"Da nisam bio u Zvezdi, verovatno bi moja karijera bila siromašnija"

Izvor: MN Press

Svetislav Pešić vodio je Crvenu zvezdu u dva mandata, u sezonama 2008/09 i 2011/12 i ostavio dubok trag na Malom Kalemegdanu, iako nije osvojio titulu.

U svom prvom boravku na klupi Pešić je sa crveno-belima ugrozio Partizanovu dominaciju, izborio čuvenu "majstoricu" za titulu u finalu domaćeg prvenstva 2009, a crno-beli su u njoj pobedili i produžili svoju vladavinu.

Pešić je posle utakmice sam delio medalje svojim igračima Nemanji Bjelici, Marku Kešelju, Vladimiru Štimcu i ostalima, a godinama posle toga je govorio da mu je titula bila "oduzeta", bez daljeg objašnjavanja tih reči.

U intervjuu za "Večernje novosti", on je poručio da i dalje to smatra.

"Ako sam to rekao, onda je istina. Tih godina se dešavalo dosta nelogičnih stvari", rekao je Pešić.

Izvor: MN Press

 Trofejni trener i novi član FIBA "Kuće slavnih" naglasio je da je dao značajan doprinos usponu crveno-belih u proteklih 10 godina, mada se iz njegovih reči može zaključiti da nije zadovoljan koliko se to ističe.

"Nadam se da se Čović neće naljutiti, ali ja sam ponosan na to šta sam uradio za Zvezdu. Mislim da u svemu što je kasnije postigla, u organizaciji i rezultatima, ima makar malo mog doprinosa. Da kažem to ja, kad već oni nisu".

Kako gleda na periode u Zvezdi?

"Da to nisam doživeo, verovatno bi moja trenerska karijera bila siromašnija. Ogromno iskustvo. Bilo je i negativnih, pogotovo kada se igralo sa Partizanom u atmosferi koju je vrlo teško opisati".