Košarka

CRNOGORSKE KOŠARKAŠICE POČINJU SA PRIPREMAMA ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Autor Jovana Raičević

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore okupiće se danas u hotelu “Voco” u Podgorici, gdje će od sjutra zvanično početi sa pripremama za Evropsko prvenstvo, koje se od 17. do 27. juna održava u Španiji i Francuskoj.

Izvor: Youtube/printscreen/Milenko jelic

Selektorka naše reprezentacije Jelena Škerović neće imati na raspolaganju od prvog dana sve igračice, jer neke još imaju obaveze u svojim klubovima, neke će imati ,,produženi odmor zbog povreda, koje se još saniraju, pa će od prvog dana priprema uglavnom biti mlađe igračice.

Ono što je posebno važno jeste da su prvi put u seniorski tim pozvane tri igračice Anastasija Drobnjak izBudućnost Bemaxa, Ksenija Šćepanović iz Podgorice i Amra Bajrović iz sarajevskog Plej-ofa. Drobnjak je ove sezone imala zapažene role u timu Budućnosti, Šćepanović pokazala u dresu Podgorice da je veliki potencijal, dok je Bajrović u ekipi Plejofa, koja je eliminisana od Orlova u polufinalu plej-ofa Bosne i Hercegovine bila jedna od najboljih igračica, sa izuzetnim statistikama.

Zbog povrede je gotovo izvjesno da opet neće biti Jelene Vučetić, od povratka u nacionalni tim Milice Ćuić neće biti ništa, dok će provjerene snage iz kvalifikacija ponovo biti tu, baš kao i Jelena Dubljević, koja je u procesu oporavka od povrede.

,,Crvene će biti smještene u hotelu ,,Voco, gdje će i trenirati, a u planu je nekoliko prijateljskih mečeva, a već sada su izvjesne utakmice protiv Slovenije i Hrvatske.

Crna Gora na Eurobasketu biće u grupi B zajedno sa Srbijom, Italijom i Grčkom.