Srećno!

ŽENI SE NAJBOLJA SVETSKA KOŠARKAŠICA: Zaprosila je koleginicu, a zajedno su posetile Beograd! (FOTO)

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Devojke iz SAD i Španije odlučile da vezu prebace na veći nivo.

Izvor: Instagram/martaxargay/printscreen

Jedan od najpoznatijih košarkaških parova uplivaće u bračne vode. Brijana Stjuart je pitala, a njena devojka Marta Šargaj rekla DA! Dve poznate košarkašice svoju vezu krunisaće brakom.

Po mišljenju mnogih košarkaških stručnjaka, Brijana Stjuart (26) važi za trenutno najbolju košarkašicu sveta. Dvostruki MVP WNBA finala ima još dosta godina košarkaške karijere ispred sebe i kolekciji trofeja koja je već velika mogla bi da pridoda neke značajne. Pre toga, na ruku će stići burma.

Brijana i Marta već godinama ne kriju da su u vezi, a sada su rešile da to podignu na novi nivou. Na slikama koje su podelile po društvenim mrežama može se videti Brijana Stjuart kako kleči sa prstenom u rukama, a Marta Šargaj pristala je da se uda za nju.

Američka košarkašica ima dve MVP titule u WNBA finalima, dve titule u WNBA, MVP priznanje na Svetskom prvenstvu, osvajanje Evrolige...  Na većini takmičenja koja je igrala stizala je do titule i priznanja za najbolju igračicu, a bila je u konkurenciji i za najuspešniju ženu u sportu 2021. godine.

Marta Šargaj dolazi iz Španije, a takođe je igrala i evropsku i maeričku košarku. Zbog toga što se WNBA igra preko leta, košarkašice imaju mogućnost da sezonu provedu u Evropu, a zatim se presele u SAD gde će još nekoliko meseci raditi svoj omiljeni posao.

Devojka iz Španije je velika prijateljica Sonje Vasić (nekada Petrović), pa je najpoznatiji lezbejski par svetske košarke gostovao u Beogradu. Marta i Brijana su bile gošće Sonje i Miloša u glavnom gradu Srbije.

Marta (30) je u karijeri osvojila Evroligu, a sa nacionalnim timom ima sedam medalja sa velikih takmičenja. Ističu se tri zlata na Evropskim prvenstvima, od kojih je poslednje osvojeno u Beogradu 2019. godine.