Košarka

"BIĆE KRVI I ZNOJA": Smit očekuje RAT na crnogorskom derbiju

Autor Draga Ivanović

Košarkaši Mornara i Budućnosti u ponedjeljak veče (21 čas) u “Morači” počinju polufinalnu seriju plej-ofa ABA lige. Igra se u dvije pobjede, Podgoričani imaju prednost domaćeg terena u eventualnoj majstorici.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Do sada u ABA ligi odigrali su deset mečeva, od kojih je sedam pripalo Budućnosti. U dvorani Morača podgorički tim dobio je svih pet mečeva.

Sjutra u 21 čas gledaćemo crnogorski derbi u "Morači", a košarkaš Mornara najavljuje opasnu bitku ova dva kluba:

Mornar je "naoštren" za crnogorski derbi u polufinalu ABA lige - jasno se vidi iz najave Tejlora Smita, američkog centra i jednog od najboljih igrača barskog tima.

"Biće to rat. Ovo rivalstvo ima bogatu istoriju. Očekujem fizičku utakmicu, biće dosta posjekotina, krvi, znoja... Biće jako, a mi smo spremni - svi smo spremni za ovaj rat", kazao je Smit.

Tešku utakmicu najavio je i nekadašnji igrač Budućnosti, a sada njen rival u najbitnijim mečevima ABA Lige, Nemanja Gordić.

"Budućnost i Mornar se dobro poznaju, igrali smo četiri puta ove sezone, po dva puta u ABA ligi i Evrokupu. Plej-of je nešto sasvim drugo i novo, svjesni smo da nas očekuje težak duel protiv jednog od favorita za osvajanja titule. Nije tajna da je Budućnost gaji najviše ambicije i da želi da osvoji ABA ligu. Mislim da i mi imamo šta da pokažemo u ovoj seriji, Mornar je to dokazao u međusobnim susretima ove sezone".