Sjajan!

BOGDAN STISNUO ZUBE, PA ODVEO ATLANTU U PLEJOF: Igra povređen, ali radi sve na terenu!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Još jedna odlična partija Bogdana Bogdanovića i vrlo bitna pobeda Atlante.

Izvor: Tanjug/AP Photo/John Bazemore

Atlanta će sigurno igrati doigravanje ove sezone! 

Tim koji se mučio sa povredama sada polako sastavlja svoj tim, vraćaju se najbitniji igrači, a dok ih nije bilo Bogdan Bogdanović je sjajnom igrom u aprilu doneo dovoljno pobeda. 

Sada su Hoksi savladali Čikago Bulse i došli u situaciju da su već sad osigurali plej-in u koji idu ekipe od 7. do 10. mesta na Istoku, a još nekoliko pobeda im treba da osiguraju i plejof mesto, šestu poziciju na Istoku. 

ATLANTA HOKS - ČIKAGO BULS 108:97 (31:26, 23:37, 28:12, 26:22)

Sjajni srpski bek je prema najavama morao da igra iako ima problema sa zadnjom ložom, pa je tako na terenu proveo 35 minuta, a za to vreme je zabeležio 15 poena, 6 skokova i 5 asistencija. Doprinos je bio veliki, razigravao je saigrače, pomagao u odbrani i igrao van pozicije pošto Atlanta ima ogromne probleme sa rotacijom. 

Oporavljeni Trej Jang je vodio Atlantu do pobede sa 33 poena i 7 asistencija, a dabl-dablove su imali Klint Kapela sa 20 poena i 11 skokova, kao i Džon Kolins sa 13 poena i 10 skokova. 

Kod Čikaga Tadeus Jang je imao 20, a Patrik Vilijams 19 poena. Mladi Vilijams nije uspevao da iskoristi to što Atlanta nema zdrava krila i što ga je u nekim periodima meča čuvao Bogdanović, pa na kraju nije došao do više koševa ispod samog obruča, a Atlanta je nastavila sjajnu seriju rezultata.