finiš!

ZVEZDINA BORBA ZA VRH, SVE JE STALO U JEDAN MEČ: Zadar nema šta da izgubi, svakom ume da zagorča život

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Zvezdino moranje, još samo jedna utakmica pa plej-of.

Izvor: MN Press

Bliži nam se kraj ligaškog dela sezone, ostalo je "samo" da vidimo ko će biti prvi pred plej-of, kao i ko će u doigravanje za opstanak. Obe te stvari odlučuju se u poslednjem kolu.

Crvena zvezda je stigla u Zadar i pobedom nad ekipom koja je obezbedila opstanak, bila bi prva i stekla bi prednost domaćeg terena. Eventualni poraz bi značio drugo mesto pred plej-of, koji počinje 3.maja.

Svesni su crveno-beli da u Zadru neće biti lako.

"Očekuje nas meč protiv ekipe koja je znala da odigra jako dobre utakmice u ABA ligi. Svesni smo važnosti meča i zato želimo da dobrom igrom u oba pravca gradimo rezultat i dođemo do onoga što nam je najvažnije a to su bodovi protiv jedne vrlo iskusne i dobre ekipe Zadra", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Kapiten Branko Lazić razmišlja vrlo slično i navodi "recept" za pobedu.

"Teška utakmica je pred nama jer znamo šta nam donosi i to protiv ekipe koja je ostvarila svoj cilj i sigurno nas čeka rasterećena u ovom meču. Recept za ovakve duele se zna, dobra igra u odbrani, čvrsto, borbeno na svaku loptu jer pobeda donosi prvo mesto pred plej-of. Zadar ima vrlo iskusne igrače, uvek su imali dobre šutere, borbenu ekipu jake centre. Moraćemo da odigramo dobru utakmicu kako bi došli do bodova", rekao je Lazić.

Ovo će biti 36. duel Zvezde i Zadra u ABA ligi. Crveno-beli vode 23:12 u pobedama, a u prvom meču sezone su slavili u Beogradu 81:66.

Utakmica u Jazinama igra se u ponedeljak od 18. Odmah po završetku meča ekipa se vraća u Beograd i počinje pripreme za početak doigravanja.