Košarka

LEGENDA NAHVALILA JOKIĆA, EVO ZAŠTO NIKO NE MOŽE DA GA ČUVA: Naučio je da koristi telo, sad vas razbije u reketu!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Nikola Jokić je hit u NBA, svi živi ga hvale!

Izvor: Profimeda

Nikola Jokić nije uspeo da dovede Denver do pobede u meču sa Golden Stejtom, a taj duel je izazvao veliku pažnju u Americi. 

Ne samo da su se jedan naspram drugog našla dva kandidata za titulu najboljeg igrača lige Nikola Jokić i Stef Kari, već je na terenu bio i Drejmond Grin.

Jedan od najboljih defanzivaca NBA lige je imao zadatak da čuva Jokića, a pre meča je analitičar Sem Mičel istakao da je impresioniran igrom srpskog centra. 

"On je podigao svoju igru na viši nivo. Od vrhunskog centra očekujete poene i skokove, ali to što ima 8,5 asistencija po meču me oduševljava. Neverovatno je da centar organizuje igru. a kada mu ostavite prostora pogodiće trojku. Kad stavite niskog igrača na njega, on ga odvuče u reket. Kako ovaj čovek može da ne bude MVP?", rekao je Sem Mičel.

A onda se u program uključio legendarni plejmejker Detroit Pistonsa i jedan od najboljih defanzivaca NBA lige ikada Ajzea Tomas. On je naglasio da Jokić ima prednost nad Grinom iz nekoliko razloga. 

"Prednost koju Jokić ima nad Drejmondom je to što će Grin moći da ga čuva na distanci, ali je Jokić prethodnih godina uspeo da nauči da vas zaista razbije u reketu. Zna kako da iskoristi svoje telo. Drejmond je niži od njega, ali sada Jokić može da ga ugura, a može i da šutne preko njega jer je dovoljno visok", dodao je Ajzea Tomas.