Košarka

MILOJEVIĆ: NE MOŽE JEDNA UTAKMICA DA SRUŠI SVE ŠTO SMO DO SAD POSTIGLI, IMA JOŠ DA SE IGRA

Autor Jovana Raičević Izvor Pobjeda

Dan nakon poraza u Baru od Mornara (100:92), utisci trenera Budućnost Volija Dejana Milojevića nisu se promijenili u odnosu na ono što je kazao neposredno nakon meča.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Podgoričani su u “Topolici” izgubili nakon 11 vezanih pobjeda i prvo mjesto prepustili Crvenoj zvezdi, koja treba da ga ovjeri pobjedama u gostima protiv Krke i Zadra. A izgledalo je da će biti drugačije, kada je Budućnost povela 31:18 u prvoj četvrtini…

“Otvorili smo dobro utakmicu i pomislili da je gotova kada smo poveli 13 razlike i ušli opušteno u drugu četvrtinu. Tada su se igrači Mornara razigrali, a kad se tako kvalitetni igrači razigraju i osjete komforno, onda ih je teško čuvati. Mornar je odigrao jako dobru utakmicu, ostao je u igri za plej-of, dok smo mi izgubili prvo mjesto”, ocjenjuje za Pobjedu Dejan Milojević.

 Za razliku od nekoliko prethodnih mečeva, kada je Budućnost imala slabiji ulazak u meč, a onda je rivala lomila i slomila od druge četvrtine ili od poluvremena, u Baru se dogodilo suprotno. Energija ,,plavih iz prve četvrtine je, jednostavno, nestala od drugog kvartala, u kojem su Podgoričani napravili samo jedan faul (Vili Rid). Jednostavno, izostala je adekvatna reakcija ekipe na terenu i sa klupe Budućnosti.

“Ponavljam, pomislili smo da je gotovo. Počeli smo kvalitetno, mislili smo da je dovoljno da odigramo sa pola gasa. Ali protiv Mornara, kao i bilo koje druge ozbiljne ekipe, morate da dajete 100 odsto svojih mogućnosti. Mi to u Baru nijesmo uradili defanzivno, tu nijesmo bili dobri, zato smo i izgubili”, dodaje Milojević.

Nakon 11 uzastopnih pobjeda u nizu, Budućnost je bila na korak od najbolje startne pozicije u plej-ofu i prednosti domaćeg terena u razigravanju za titulu. ,,Plavi” nijesu izdržali pritisak do kraja, kao što je bio slučaj u dva poraza od Monaka, u četvrtfinalu plej-ofa Evrokupa.

“Bili smo u situaciji da smo imali sve u svojim rukama, sve smo kontrolisali do meča sa Mornarom. Igrali smo sjajno čitave sezone, a onda smo prvo mjesto ispustili u posljednjem meču. Dva puta smo dobili Crvenu zvezdu, koja nam je najveći konkurent za prvo mjesto, i to nije bilo dovoljno da na kraju budemo prvi. Jedina gorčina je što smo kiksali u posljednjem kolu.”

ABA liga je izuzetno kvalitetna, svako svakoga može da dobije, što se ove sezone mnogo puta i pokazalo. Trener Budućnosti ističe da ne može da bude nezadovoljan sezonom, bez obzira što je nakon 11 pobjeda u nizu poraz stigao u najnezgodnijem trenutku.

“Ne može jedna utakmica da naruši sve što smo napravili do sada. Ulazimo u plej-of sa druge pozicije, ima još da se igra, iako Zvezda sada ima prednost domaćeg terena. Međutim, ne treba pričati ni o finalu, treba prvo proći polufinale, sve ekipe su kvalitetne i nikome neće biti lako da uđe u finale. Treba ići korak po korak”, zaključio je Milojević.