Kakav igrač!

JOKIĆ ODUVAO KONKURENCIJU: ESPN napravio anketu - MVP nikad nije bio ovako ubjedljiv!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Centar Denver Nagetsa na pragu istorijskog priznanja.

Izvor: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Cjenjeni američki medij ESPN sproveo je anketu kroz svojih 28 tržišta, a zatim u nju uključio i neke spoljne saradnike, među kojima je bilo i internacionalnih reportera. Svi su, bukvalno, glasali za Nikolu Jokića!

Glasao je čak 101 novinar, a Nikola Jokić dominirao je kao nijedan košarkaš u istoriji NBA lige pre njega.

Pravila su bila takva da svaki od glasača napiše po pet imena kojima daje glas. Prvoplasirani dobija sedam bodova, drugoplasirani pet, treći tri, četvrti dva i peti jedan, a Jokić ih je sakupio 969!

Njegov najbliži pratilac je Džeol Embid koji ima samo 401 glas u ovoj anketi.

Čak 90 od 101 novinara ESPN-a stavilo je Nikolu Jokića na prvo mejsto, osmoro ljudi ga je stavilo na drugo, dvoje na treće i samo jedna osoba na četvrtu poziciju u rangiranju najboljih igrača lige ove sezone!

Ovakva dominacija na mjesec dana prije kraja sezone nije viđena nikada u istoriji NBA lige. Jokić ima čak 568 glasova više od najbližeg pratioca, a dalje se ređaju Janis Atetokumpo, Demijan Lilard, Džejms Harden i Lebron Džejms, gdje se i završava spisak igrača sa preko 100 glasova.

Ukoliko bi se približni rezultati ponovili na kraju regularno dijela sezone Nikola Jokić postao bi prvi centar nakon Šekila O'Nila (2000. godine) koji je stigao do MVP nagrade.