Košarka

NEVEROVATNA POBEDA ZVEZDE: Preokret na 26 sekundi do kraja i trijumf koji je ostavlja u borbi za vrh!

Autor Draga Ivanović Izvor mondo.rs

Neverovatna završnica u hali "Pionir". Crvena zvezda pobedila je Cedevita Olimpiju 82:81 iako je 25 sekundi pre kraja gubila tri poena razlike!

Izvor: MN Press

Iako su Ljubljančani bacili crveno-bele "na konopce" i na manje od pola minuta pre kraja imali vođstvo 78:81, Beograđani su u završnici napravili preokret kakav se ne viđa svaki dan!

Najpre je Branko Lazić fauliran i iskoristio je jedno slobodno bacanje (79:81), posle drugog je Džordan Lojd uhvatio ofanzivni skok, a Kori Volden takođe iznudio faul, za izjednačenje (81:81).

Cedevita Olimpija i dalje je imala meč u rukama i krenula je na vođstvo, ali je tri sekunde pre kraja izgubila loptu, a Marko Simonović je bio fauliran. Iskusno krilo potom je iskoristilo jedno slobodno bacanje i tu je bio kraj. Kakva završnica!

Ovom pobedom Zvezda je ostala u trci sa ekipom Budućnosti, koja je lider i koja i dalje sama odlučuje o tome da li će biti na pol-poziciji pred plej-of. I večerašnji, dramatični trijumf ekipe Dejana Radonjića povećaće pritisak na Podgoričane u toj trci ili bar dodatno osigurati srpskom timu mesto broj dva.

Pročitajte tok meča u sekciji "Razvoj događaja".

ZVEZDA: Hol, Volden 13 (0/5 za tri, 7 as), Lojd 19 (3/6 za tri), Uskoković, Davidovac 17, Lazić 6, Rit 2, Radanov, Dobrić 9, Simonović 9, Kuzmić 7 (7 sk).

CEDEVITA OLIMPIJA: Radović, Peri 19, Hopkins 8, Duščak, Murić 3, Blažič 14, Braun 6, Hodžić 3, Džons 10, Dimec, Marinković 4, Rupnik 14.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt