Kakav meč rezervi!

UBACILI 47 POENA ZA ČETVRTINU BEZ 3 NAJVEĆE ZVEZDE: Veče rekorda u NBA, Turčin uhvatio 30 skokova! (VIDEO)

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Ovo je bila noć za pamćenje u NBA ligi!

Izvor: Tanjug/AP Photo/Tony Dejak

Klivlend Kavalirsi su se nadali lakoj pobedi protiv Toronta s obzirom da su nekadašnji šampioni igrali bez Kajla Laurija, Freda Vanvlita i Paskala Sjakama, svoje tri najveće zvezde. 

Ne samo da Klivlend nije pobedio već je u prvoj četvtini bilo jasno da Kavsima sledi pravi potom. Predvođeni neverovatnim Gerijem Trentom Reptorsi su uspeli da ubace čak 47 poena u prvih 12 minuta! 

Ne samo da su došli do ogromne prednosti već je to bila druga najefikasnija četvrtina u istoriji Reptorsa. Do kraja meča su nastavili da "sipaju" i meč su završili sa 135 poena i pobedili tačno 20 razlike. 

Geri Trent je završio meč sa neverovatnih 44 poena, a Malahi Flin je uz 20 poena imao i 11 asistencija. Kod Kavalirsa Kolin Sekston je upisao 29 poena. 

Nije ovo bio jedini neverovatan meč u NBA, Stef Kari je "sipao" trojke iz neverovatnih pozicija, a dominirao je i Enes Kanter. 

Turski centar je uhvatio čak 30 skokova u pobedi Portlanda nad Detroitom i tako postao igrač sa najviše skokova u istoriji Trejlblejzersa, On je četvrti igrač u poslednjih 20 sezona koji je uspeo da uhvati 30 skokova. 

Pre njega je to polazilo za rukom Kevinu Lavu, Endru Bajnamu i Dvajtu Hauardu.