DELIRIJUM IGRAČA!

LUDNICA ZA PAMĆENJE, TROJKOM UZ SIRENU ZA FINALE EVROKUPA: Šok završnica, Monako je na korak od Evrolige! (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Šokirali su domaći sastav i napravili ogroman uspjeh!

Izvor: Twitter/@EuroCup/Printscreen

Kakva ludnica na Kanarskim ostrvima, kakva dramatična završnica za plasman u finale!

Ekipa Monaka šokirala je domaću Gran Kanariju u poslednjim sekundama meča i pobjedom 76:74 zauzela mjesto u finalu Evrokupa!

I dok je Virtus predvođen Aleksandrom Đorđevićem doživio prvi poraz u najgorem trenutku i moraće da igra majstoricu protiv Uniksa, Monako je taj scenario izbjegao.

Tim crnogorskog stručnjaka Zvezdana Mitrovića uspio je da uz zvuk sirene stigne do trojke vrijedne finala, a možda čak i plasmana u Evroligu.

Glavni junak ovog meča bio je Rob Grej, koji je u poslednjem napadu, pri rezultatu 74:73 za Gran Kanariju uspio da iz teške pozicije pogodi i započne veliko slavlje gostiju.

Oni će u finalu biti rival boljem iz meča Virtus - Uniks, ali za Monako će još važnije biti to što će možda već u ponedjeljak obezbijediti plasman u Evroligu naredne sezone.

To će se desiti ukoliko Zenit u poslednjem meču savlada Panatinaikos i time "izbaci" Valensiju iz TOP 8 u poslednji čas. Ipak, ukoliko Valensija ostane na mjestima koja vode u četvrtfinale Evrolige, onda će samo pobjednik Evrokupa ići u najjače takmičenje naredne sezone.

I to Monako može da ostvari, ali za tako nešto će morati da slave u velikom finalu...