Košarka

BUDUĆNOST VOLI DOČEKUJE MEGU U PODNE: MILOJEVIĆ PROTIV BIVŠEG TIMA ZA OSTANAK NA VRHU ABA LIGE!

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Košarkaši Budućnost Volija igraće danas protiv Mege Sokerbit /Soccerbet/ utakmicu 24. kola ABA lige. Duel u dvorani Morača počeće u 12 sati.

Izvor: MN Press

Mega je prvi međusobni duel u Beogradu dobila 78:72, a u dosadašnjem dijelu takmičenja ima skor od 14 pobjeda i devet poraza. Budućnost, koja je odigrala tri utakmice manje, ostvarila je 17 pobjeda, uz tri poraza.

"Očekuje me čudna utakmica, jer sam poslije toliko godina u Megi sada na suprotnoj strani. Moramo da se resetujemo nakon poraza u Evrokupu i da zaboravimo na to, da se fokusiramo na ABA ligu, jer ako želimo da zadržimo 1. mjesto nemamo prava na kiks do kraja regularnog dijela", istakao je trener Budućnosti.

Tim Vlade Jovanovića je dugo bio u igri za plej-of, a sada je izvjesno da će završiti sezonu na 6. mjestu, iza ekipa koje se bore za polufinale, a daleko ispred svih ostalih.

"Mega je jedno od najprijatnijih iznenađenja, igrala je sjajno tokom čitave sezone i opet je afirmisala mlade igrače. Vlada Jovanović je odradio sjajan posao. Moramo da budemo maksimalno fokusirani i motivisani da bismo pobijedili. Jesmo favoriti, kvalitetniji smo, ali da bi taj kvalitet došao do izražaja moramo energetski da budemo na maksimalnom nivou", izjavio je Milojević.

 Budućnost na teren stupa četiri dana nakon poraza od Monaka u majstorici četvrtfinala Evrokupa (90:87), pa sada u potpunosti mora da se posveti završnici ABA lige i pokuša da ponovi istorijsku sezonu 2017/2018.

"Mega je ekipa sa dosta mladih igrača, koji vole da igraju brzo. Veoma su agresivni, a pošto su mladi, teško se umaraju. Igraju sa puno intenziteta, i dobro su trenirani. Očekujem utakmicu visokog tempa, sa dosta posjeda i šuteva. Mega ima dosta ofanzivnih skokova. Petrušev i Simonović igraju veoma dobro, moramo ih zaustaviti, sačuvati defanzivni skok i ne dati im šansu za poene iz drugog napada", zaključio je Džastin Kobs.