Košarka

VANREDNA SKUPŠTINA ABA LIGE 16. aprila

Autor Draga Ivanović Izvor Pobjeda

Vanredna Skupština ABA lige biće održana 16. aprila, objavili su beogradski mediji.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Po pisanju medija iz Srbije, predsjednik FMP Đorđe Avramović, koji trenutno predsjedava regionalnim takmičenjem, klubovima je uputio poziv na ovu sjednicu. Beogradski FMP je to i potvrdio.

– Đorđe Avramović je kao predsjedavajući regionalnog takmičenja ABA lige, zajedno sa članovima rotirajućeg predsedništva u kome se nalaze i potpredsjednici, Đorđije Pavićević (KK Mornar) i Željko Žilavec (KK Zadar) uputio 31.marta poziv za vanrednu Skupštinu ABA lige.

Sjednica je uredno zakazana za 16. april i poziv je upućen svim klubovima ABA lige od strane jedinog legitimnog tijela koji može da sazove Skupštinu, a to je predsjedništvo ABA lige u navedenom sastavu. Njegov legitimitet je potvrđen i na dvije Skupštine ABA lige održane 16. 7. i 23.7.2020. godine u skladu sa važećim aktima Aba lige.

FMP smatra da predstojeća Vanredna Skupština 16. aprila predstavlja idealnu priliku da na opšte zadovoljstvo, ligu svih klubova, vratimo u okvire zakona i nastavimo da razvijamo ABA ligu za opšte dobro košarke u cijelom regionu – stoji u saopštenju.

Javno je objavljen i zvanični dopis klubovima, poziv na ovu sjednicu, piše Pobjeda