Košarka

PARTIZAN UVEO FUNKCIJU, DOŠAO DIREKTOR SKAUTINGA: Radio u Cedeviti, sada sa Savićem postavlja osnove za novu sezonu

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Počela je rekonstrukcija crno-belih

Izvor: MN Press

Košarkaški klub Partizan se uveliko sprema za novu sezonu. Pre dve nedelje je stigao sportski direktor Zoran Savić, a danas je objavljeno da je uvedena nova funkcija - direktor skauting službe.

U pitanju je Uroš Bajović, međunarodni košarkaški skaut od 2013. godine.

"Imam iskustva rada u najboljim evropskim ligama, ali i kontakte sa NBA timovima. Bez toga je danas nemoguće baviti se ovim poslom, jer košarka danas zahteva neposredne kontakte sa Amerikom, ali i poznavanje tržišta evropski i vanevropskih liga. Skauting u modernoj košarci je jako bitan zbog ocenjivanaj kvaliteta igrača i praćenja tokom cele godine. Mi treba da mi dobro poznajemo tržište, jer bez poznavanja tržišta cele godine, nije dovoljno raditi samo leti. Tim se sklapa leti, ali se igrači prate cele godine. Na osnovu njihovih kvaliteta, ali i ljudskih kvaliteta, jer je to jako bitno za klub veličine Partizana, da igrači koji dođu ovde budu izuzetni ljudi. Košarkaški se podrazumevaju", rekao je Bajović za TV Partizan.

Na koje tržište će se Partizan fokusirati?

"Većina skauta potencira G ligu, koledže, ali mislim da se dosta igrača može pronaći u Evropi. Zahtevi Partizana nisu mali i određeni stranci treba da imaju evro iskustva. Naravno, budžet Partizana nije veliki u svim takmičenjima u kojima nastupa. U redu, u ABA to jeste vrh, ali je tu u top pet, dok u Evrokupu se ne može porediti sa nekima. Partizan ne može maksimalno da se takmiči ni sa evroligašima, ni sa timovima iz bogatih liga. To sve diktira naše stanje na tržištu. I kada se igrač propusti kroz sve te filtere, a poseduje kvalitet za klub renomea Partizana, onda se ide ka takvom igraču", objasnio je funkcioner crno-belih.

O imenima se, naravno, ne priča, ali njegove lične emocije:

"Ja sam izuzetno motivisan i izuzetna mi je čast što me pozvao Partizan i generalni menadžer Zoran Savić. Vrlo brzo smo se dogovorili jer smo prepoznali zajedničku viziju kako bi Partizan trebalo da izgleda".

Tagovi