Uživo

ZVEZDA RAFALOM PREBACILA STOTKU! Crveno-beli razbili FMP - potpuna dominacija u "Pioniru"

Sjajan učinak ekipe Dejana Radonjića

Izvor: MN Press

Zvezda se moćno vratila na pobednički kolosek!

Crveno-beli savladali su FMP u 23. kolu ABA lige rezultatom 101-71 (35:27,28:20,17:4,21:20).

Utakmicu su košem otvorili "panteri", ali nakon već nakon tog pogotka krenula je dominacija košarkaša Crvene zvezde.

U prvoj deonici igre FMP je držao priključak i to najviše uz pomoć Nemanje Nenadića koji nije znao za promašaj. U drugoj četvrtini takođe je Zvezda vodila, stigli su i do plus 20, ali se tim i Železnika vraćao na momente.

Ubedljivo najlošiji period oba tima odigrala su u trećoj četvrtini. Da crveno - beli nisu imali prednost sa početka ta deonica ne bi delovala tako dominantno. U tim minutima FMP je igrao izuzetno bledo, imali su samo četiri poena za deset minuta.

U poslednjoj deonici, ubacivali su i jedni i drugi, međutim to je samo pomoglo Zvezdi da uveća prednost i dođe 39. puta do preko sto poena u jednoj utakmici ABA lige.

Crveno-beli ubacili su 13 koševa sa distance, a najbolji u ekipi bio je Džordan Lojd koji je zabeležio 18 poena i dve asistencije. Najefikasniji učinak kod "pantera", ali i na utakmici imao je Nemanja Nenadić koji je ubacio 20 poena uz četiri skoka i tri asistencije.

Crvena zvezda se pobedom nad timom iz Železnika popela na prvo mesto na tabeli, i sada ima 18 pobeda i tri poraza. FMP je na osmoj poziciji, a crveno-beli naneli su im 13. poraz, pored čega imaju osam pobeda.

Sledeći protivnik ekipi Dejana Radonjića je Cedevita.

20:40

Kraj ! Zvezda daleko bolja 101-71

Zvezda je 39. put postigla preko 100 poena u ABA ligi. Bez iznenađenja na ovom susretu, crveno-beli daleko ubedljiviji, 

20:36

Sve je jasno 97-65

Razigrali su se košarkaši tima iz Železnika, ali bilo je kasno s obzirom na prednost koju su stekli crveno-beli. Pojačali su "panteri" odbranu, ali sada je već upitno samo to da li će Zvezda preći 100 poena.

20:29

35 ’ Zvezda kontroliše i čuva prednost 90-57

Popović je pogodio za tri i smanjio veliku prednost Zvezde. Dosuđen je i nesportski faul pa je tako Noko slobodnim bacanjima ponovo uvećao razliku.

20:24

33’ Probudila se Zvezda, FMP nema lek 85-54

Sjajna asistencija Ognjena Kuzmića za Aleksu Uskokovića otvorila je poslednju deonicu utakmice. Volden je u narednom napadu ubacio za tri poena pa je tako u tim trenucima Zvzeda imala slobodno možemo reći nedostižnu prednost. Konačno se zatim trgnuo i FMP, Radonjić je uzvartio takođe šutom sa distance.

20:18

Katastrofalno loša treća četvrtina! 80-51

Nikakvih dešavanja na terenu osim serija promašaja trojki oba tima. Ekipa iz Železnika za celu četvrtinu ubacila je samo četiri poena, dok je Zvezdi pomogla već stečena prednost iz prvog poluvremena i slaba odbrana "pantera". Daleko bleđi igrači sa obe strane nego u prvih dvadeset minuta.

20:13

Slabi Zvezdin procenat, ali i FMP u paklu 75-51

Davidovac je zabeležio i prvi promašaj za tri poena, i tako je Zvezda pala na ispod 50% na šutu sa distance. Samo još jedan koš dali su gosti, a dodali su još jednu izgubljenu loptu. Takvom igrom ne uspevaju da se odbrane, a ni približe crveno-belima.

20:06

Genijalni Lojd! Sve mu ide od ruke 71-49

Ponovo je bio sjajan Lojd. 15. poen upisao je atraktivnim zakucavanjem. FMP se branio zonski, ali je maestralni Lojd ponovo pogodio za tri. Posle skoro pet minuta igre Nenadić je poentirao za "pantere".

20:03

22’ Trojka za otavaranje nove četvrtine 66-47

Serija promašaja u dva napada obe ekipe na početku treće četvrtine. Lojd trojkom započinje tu deonicu i tako nastavlja dobar niz šuta sa distance. FMP se i dalje nije upisao.

19:48

POLUVREME! 63-47

FMP je na momente uspevao da smanji prednost, ali je Zvezda bila dominantnija. Ipak, daleko najbolji u prve dve četvrtine bio je Nemanja Nenadić koji je ubacio 18 poena i upisao tri asistencije, dok je kod crveno-belih najviše ubacio Dejan Davidovac, ukupno 12 poena.

19:42

Kakav učinak Zvezde, nije ni poluvreme a već je 61-45

Lazarević je uspeo da smanji prednost trojkom, a pridružio mu se i saigrač Vasić. Međutim, Hol ne dozvoljava FMP-u da se približi pa je i on doneo Zvezdi nova tri poena. Neverovatan je ponovo i Nemanja Nenadić koji je ubacio 18. poen

19:39

Dominacija crveno-belih, bez promašaja 56-36

FMP ima seriju promašaja u šutu za tri poena, a Ognjen Dobrić dao je novu, treću po redu. Tim iz Železnika izgubio je ritam sa sredine prve četvrtine. Zvezda je došla do plus 20.

19:36

Konstatno raste prednost Zvezde 52-36

Procenat crveno-belih za tri poena je 7/11. Bio je to alarm za trenera "pantera" Vanju Gušu da zatraži tajm-aut, sve moćnije deluje Zvezda, a košarkaši FMP-a sve lakše greše. Čović je pao preko Radonjića i izašao je iz igre, delovalo je da ga je zaboleo skočni zglob.

19:31

I dalje ulaze trojke 46-36

Nenadić je ponovo pogodio trojku, međutim Davidovac je uzvartio, Zvezdin protok u napadu i dalje bolji. Dobrić je upisao novi ofanzivni skok.

19:27

38-27

Lojd je otvario drugu četvrtinu novom trojkom. Sa poludistance pogodio je i Radonjić i dodatno uvećao prednost. 

19:24

Kraj prve četvrtine! 35-27

Sjajan učinak oba tima ako pogledamo koliko je poena ubačeno za deset minuta igre. Crvena zvezda drži prednost, FMP više problema ima u defanzivi nego u ofanzivi, u kojoj Nenadić briljira. Oba tima imali su po tri trojke.

19:20

Šut za tri sjajan 27-21

Simonović je o tablu pogodio novu trojku za crveno-bele, a onda i Marko Pecarski za njim još jednu, svoju drugu na utakmici. .

19:15

Zvezdin bivši košarkaš "sipa" poene 24-18

Najaktivniji do sada u timu iz Železnika Nenadić promašio je oba slobodna bacanja. Na momente dobra defanziva, ali Zvezda je za pet minuta ubacila FMP-u  preko 20 poena. Nenadiću se otvorio prostor u reketu i tako je upisao svoj sedmi poen i iskupio se za promašena bacanja. Lojd je promašio za tri, pa tako za sada FMP drži priključak.

19:11

Budi se FMP 19-11

Nenadić je dao prvu trojku za "pantere" pa se tako FMP priključio utakmici. Davidovac i dalje u odličnoj formi držao je Zvezdu "odlepljenu". Priznao mu se koš uz koji je dobio i dva dodatna bacanja, a oba je realizova uspešno.

19:08

12-4

Crveno-beli imali su seriju od 10-0. Konačno je Čović atraktivno dodao Radovanoviću koji postiže koš za prekid Zvezdine serije. Volden bez greške sa slobodnih bacanja.

19:04

Stabilan početak Zvezde 8-2

Slobodnim bacanjima Zvezda uveća prednost za dva poena. Marko Jagodić Kuridža pogodio je za još dva, a zatim je dobio i dodatno slobodno bacanje. FMP i dalje ostao najednom košu.

19:02

Počinjemo! 3-2

Prvi napad imao je FMP, a Lazarević brzinski dolazi do prvog koša. Ognjen Dobrić je zatim lako dao prvu trojku za crveno -bele.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt
18:43

Iznenađenje ili pobeda favorita?

18:39

Dobro došli u MONDO live!

Ostanite uz naš portal pratićemo uživo utakmicu 23. kola ABA lige između Crvene Zvezde i FMP-a iz minuta u minut.

Ukratko

  • Košarkaši Crvene zvezde izlaze na parket posle dva poraza
  • FMP je vezao dve pobede u ABA ligi
  • "Panteri" nisu pobedili crveno-bele od 2011.
učitaj još +