Košarka

Znamo da to možete: Plavi napad na polufinale Evrokupa!

Autor Draga Ivanović

Budućnost Voli večeras od 18.00 časova u ljubljanskim Stožicama kao domaćin dočekuje Monako u drugoj utakmici drugog po jačini evropskog takmičenja

Izvor: mondo.me/nikoleta vukčević

Meč koji jednu generaciju može da upiše u nove stranice klupske istorije - još jedan u nizu koji se karakteriše kao “meč sezone“…
Budućnost Voli večeras (18.00) u drugom meču četvrtfinala Evrokupa u Stožicama “dočekuju“ Monako i jure pobjedu kojom bi se prvi put u istoriji plasirali u polufinale drugog po jačini evropskog takmičenja.
Nakon fantastične pobjede u Monte Karlu “plavi“ su prebacili pritisak na ekipu Zvezdana Mitrovića, koja mora da ide na sve ili ništa. Miloje je sa svojim momcima odradio tri treninga u prijestonici Slovenije, ekipa se navikla na koševe i spremna je da zada završni udarac.
“Čeka nas još jedan težak meč. Monako je pokazao koliko je čvrsta ekipa i mi moramo da odgovorimo na tu agresivnost rivala koja je u prvom duelu bila izvanredna”, rekao je trener Dejan Milojević u najavi meča.
Uspjeli smo u prvoj utakmici, nadam se da ćemo i u drugoj. Žao nam je što nijesmo domaćini u Podgorici, ali pravila su takva kakva jesu I nadam se dobrom ishodu“.
Budućnost je u tom prvom meču pokazala kakav karakter posjeduje, ali isto tako uvjerili su se koliko opasni mogu da budu Di Bost, Rob Grej, Matijas Lesor i ostali.

Definitivno će Monako biti još agresivniji nego u utorak. U Monte Karlu se osjećao taj duh plej-ofa, biće tako i u drugoj utakmici. Moramo da budemo maksimalno fokusirani i da im odgovorimo“, nema dilemu Nikola Ivanović.
Prvi meč riješen je poenima Džastina Kobsa na dvije sekunde prije kraja. Imala je Budućnost sreće u posljednjem napadu, jer je Lesor promašio zicer.
Iznenađenja teško može da bude u odnosu na prvi meč. Monako ima svoj sistem igre koji je u napadu dosta jednostavan, dosta se igra jedan na jedan. Mi moramo da imamo individualnu odgovornost u odbrani jedan na jedan“, istakao je plejmejker crnogorskog šampiona.
Igrači, stručni štab i navijači žele istu stvar.
Daćemo sve da se ne vratimo u Monte Karlo na majstoricu”, poruka
je Petra Popovića, beka koji iz meča u meč igra sve bolje.
“Čeka nas još jedan zahtjevan meč, nije to ništa novo. Vidjeli smo snagu Monaka. Imamo šanse da pobijedimo i dođemo do polufinala ako fizički odgovorimo na pravi način. Lakše je pripremiti ovaj meč poslije trijumfa, energija je pozitivna i lakše nam pada umor”, poentirao je Popović.