Košarka

Stožice nisu Morača, ali… Ne želimo da se vraćamo u Monte Karlo, već da idemo u polufinale

Autor Draga Ivanović

Melvin Edžim i Luka Mitrović sa optimizmom dočekuju sjutrašnji meč sa Monakon nakon što je Budućnost Voli povela 1:0 u četvrtfinalnoj seriji

Izvor: mondo.me/nikoleta vukčević

Budućnost Voli se odmah nakon jedne od najvažnih pobjeda u sezoni iz Monaka preselila u Ljubljani, gdje će sjutra veče od 18.00 časova odigrati drugu utakmicu 1/4 finala Evrokupa.

“Stožice” nisu “Morača”, ali “plavi” imaju šansu da ispišu istorijski rezultat u drugom po jačini evropskom takmičenju - pobjedom bi se plasirali u polufinale.

Zato Podgoričani žele već u drugom meču da završe priču oko plasmana dalje, kako se ne bi vraćali u Monte Karlo na majstoricu.

“Monako će u drugom meču biti veoma agresivan, zbog rezultata u prvom meču. Takva je i priroda tog tima. Moramo da pariramo njihovoj fizičkoj igri, moramo da pogađamo šuteve, ako u tome uspijemo, bićemo u dobroj situaciji”, rekao je Melvin Edžim.

Trijumf nad Monakom se nadovezao na sjajnu pobjedu nad Crvenom zvezdom, a uprkos tome što su iskočili Kobs i Rid, uspjeh je došao – timskom igrom.

“U Monte Karlu smo odigrali dobar meč, odgovorili smo na fizičku igru protivnika. U naletu velikih pobjeda prije Monaka, uspjeli smo da ostvarimo još jedan veliki trijumf, i priđemo samo jedan korak bliže narednoj rundi”, rekao je Luka Mitrović.

Edžim nije bio na očekivanom nivou, ali je sa osam poena, devet skokova i sa po asistencijom i ukradenom loptom bio od velike pomoći. Prednjačili su dakle Kobs sa 21 poneom i Rid sa 24 i 13 skokova, što je rekordni učinak i jednog i drugog u Evrokupu.

“Monako je dobar tim, igrali smo tešku utakmicu sa njima. Očekujemo da bude isto i u drugoj utakmici. Mi moramo da mislimo na našu igru, da popravimo neke stvari. Ako budemo igrali našu igru, bićemo u dobroj poziciji i zadovoljni sobom zbog svega što radimo na visokom nivou”, jasan je Edžim.

Budućnost je u Ljubljani odradila prvi trening, “plavi” će u “Stožicama” ponovo trenirati i danas...
“Pored toga što je Monako kvalitetna ekipa, ne treba zaboraviti da mi, faktički, igramo još jednu utakmicu na gostujućem terenu. Ali, takva je situacija, to su stvari na koje mi ne možemo da utičemo, i učinićemo sve što možemo da se ne vratimo u Monako”, poručio je Luka Mitrović.