Košarka

KOBS NE STAVLJA SEBE U PRVI PLAN: HEROJI SMO SVI!

Autor Gordana Bojanić

Budućnost Voli nakon demoliranja Crvene zvezde upisao još jedan veliki trijumf - protiv Monaka u 1/4 finalu Evrokupa, plejmejker koji je odlučio utakmicu oduševljen

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević


Nakon perfektne utakmice u derbiju ABA lige protiv Crvene zvezde, stigao je težak, ali zaslužen trijumf - u jednoj od najvažnijih utakmica u sezoni - Budućnost Voli je u prvom meču četvrtfinala Evrokupa savladala Monako u gostima 77:76.

Vili Rid je bio najefikasniji igrač “plavih” sa 24 poena i 13 skokova, pratio ga je Džastin Kobs sa 21 poenom, ali naš reprezentativac je odigrao maestralno kada je bilo najpotrebnije - u finišu.

Prvo je odigrao odličnu odbranu, a onda i pogodio za pobjedu.

“Nisam je meč viner, meč viner je kompletna ekipe koja se borila od prvog do poslednjeg minuta, koja je vjerovala da može da stigne do pobjede i brejka protiv izuzetno kvalitetnog Monaka”, rekao je Kobs, pa se nadovezao.

“Adrenalin i važnost meča su učinili svoje, pa smo pružili i više od onoga što se očekivalo, s obzirom da smo prije samo dva dana odigrali veliki derbi protiv Crvene zvezde. Velika pobjeda”.

Podgoričani su napravili brejk protiv ekipe Zvezdana Mitrovića, a šansu da se plasiraju u polufinale imaće u petak kada u Ljubljani kao domaćini dočekuju “kneževe”.

“Žao mi je što ne možemo malo da slavimo, a zaslužili smo jer je iza nas zaista jako tubulentan i uspješan period. Odmah smo arhivirali meč sa Monakom i misli smo usmjerili ka novom okršaju, u kojem ćemo morati da odigramo na vrhunskom nivou”, jasan je Kobs.

Ukoliko se plavi plasiraju u polufinale drugog po jačini takmičenja, za mjesto u finalu će se boriti protiv boljeg iz duela Gran Kanarija – Metropoliten – popularna Granka vodi sa 1:0 u seriji.