Raspored do kraja!

ŠTA ČEKA ZVEZDU POSLE DEBAKLA U PODGORICI: Za početak - šampion Evrope, pa pakleni finiš u ABA ligi!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Crveno-beli će morati da brzo ostave za sobom ubedljiv poraz sinoć i da se spreme za daleko gostovanje. A onda ulaze u foto-završnicu na Jadranu.

Izvor: mondo.me/nikoleta vukčević

Košarkaši Crvene zvezde ni na trenutak nisu u Podgorici ličili na tim koji je u petak pobedio Panatinaikos u Atini. Epilog je bio veoma neprijatan po ekipu Dejana Radonjića, kao što su za crnogorskog trenera bile neprijatne i horske uvrede koje je prvi put dobio u svom rodnom gradu.

Na kraju napornog mini-ciklusa od četiri utakmice u nedelju dana i 48 sati nakon velike pobede u Atini, Zvezda je drugi put ove sezone izgubila od Budućnosti i dovela sebe u komplikovaniju poziciju od Podgoričana.

Radonjićeva ekipa sada mora da ima pobedu više u ligaškom delu od Crnogoraca da bi stekla prednost u odnosu na njih u potencijalnom plej-of duelu. 

U ovom trenutku, oba tima imaju skor 17-3 i zajedno imaju najuspešniji učinak u takmičenju. Ako do kraja budu nizali pobede, Budućnost će biti prva i iz "Morače" će kretati u serije i u polufinalu i u mogućem finalu.

pak, treba istaći da je i dalje sve potpuno otvoreno, kao i to da će tim Dejana Milojevića narednih nedelja takođe imati komplikovaniji raspored, jer u utorak počinje učešće u četvrtfinalu Evrokupa, u kojem će igrati protiv Monaka.

Sa druge strane, Zvezdin paklen evroligaški program trajaće i u naredne dve i po nedelje - sve do 8. aprila, kada će ostaviti za sobom neuspešnu evpsku sezonu i posvetiti se isključivo glavnom cilju, osvajanju ABA lige.

Naredna obaveza crveno-belih u Evroligi takođe će zahtevati pun fokus, jer u četvrtak gostuju aktuelnom prvaku Evrope - CSKA Moskvi.

Za to vreme, glavni fokus Zvezde ostaće usmeren ka "Jadranu", s tim da će sada morati da prati i rezultate Budućnosti, a motriće i druge rivale u trci za plej-of jer su sada četiri tima izjednačena u broju pobeda.

Ovo je njihov raspored do kraja:

BUDUĆNOST 17-3: Mornar (g), Igokea, Mega, Cedevita Olimpija, Krka (g), 20:0 protiv Primorske.

ZVEZDA 17-3: FMP, Cedevita Olimpija (g), Igokea, Cedevita Olimpija, Zadar (g), Krka (g)

IGOKEA 17-4: Budućnost (g), Zadar (g), Cibona, Zvezda (g), Mornar

MORNAR 17-5: Budućnost, FMP (g), Cedevita Olimpija, Igokea (g)

CED. OLIMPIJA 16-4: Cibona (g), Zvezda, Budućnost (g), Mornar (g), Zvezda (g), Mega

MEGA 14-8: Partizan, Budućnost (g), FMP, Cedevita Olimpija (g).

Ligaški deo regionalnog takmičenja biće završen od 16. do 19. aprila, a plej-of počeće 23. 

Ko će se sve plasirati - teško je i nezahvalno prognozirati. Sigurno je samo to da sledi paklena završnica.