Košarka

Milojević: Odbrana presudila, moramo da se resetujemo za Monako.

Autor Draga Ivanović Izvor CdM

Trener košarkaša Budućnost Voli Dejan Milojević smatra da je u ubjedjivom trijumfu nad Crvenom zvezdom odlučila odbrana.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Podgoričani su u derbiju regionalnog takmičenja slavili sa 83:63 i stekli realni šanse da na kraju ligaškog dijela sezone osvoje prvo mjesto.

“Jako sam zadovoljan. Odbrana je presudila, bila je jako čvrsta, a sve govori to što smo zadržali Zvezdu na 63 poena. Nema prostora za slavlje, moramo da se resetujemo, jer nas već u utorak čeka važna utakmica”, rekao je Milojević.

Trener “plavih” je ponovio da mu je bitno da igrači daju sve od sebe.

“Što će nam to na kraju donijeti nemam pojma. Nekad za ovakvu utakmicu, nekad za poraz, a bitno mi je da izgledamo kao tim. Ne tolerišem dvije stvari – neigranje na maksimalnom nivou i sebičnost. To ne radimo, jer igramo energetski maksimalno i nesebični smo”, rekao je Miloje.

Budućnost Voli nakon 17. pobjede u regionalnoj ABA ligi okreće se obavezama u Evrokupu. Slijede četvrtfinalni mečevi protiv Monaka, a straetg Podgoričana otkriva da neće računati na Fedora Žugića.

“Odluka kluba je da ide u Beograd da igra juniorsku Evroligu. Nećemo ga imati za mečeve sa Monakom, nadam se da će biti tu za polufinale”, poručio je Milojević.