Košarka

Borba sa vremenom pred derbi regiona Budućnost - Zvezda: Čekaju se vijesti o Milojevom miljeniku

Autor Gordana Bojanić

Plavi danas kreću u pripremu paklene sedmice - talentovani Fedor Žugić je pod velikim znakom pitanja za meč sa Beograđanima, ali bi trebao da igra protiv Francuza

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Dejan Milojević je neko ko voli da forsira mlade igrače, a čim je preuzeo mjesto trenera Budućnost Volija odmah je uvrstio Fedora Žugića u početku petorku i počeo da mu daje veću minutažu…

Međutim, talentovani košarkaš se povrijedio protiv Zadra, povreda nije ozbiljnije prirode, ali “plavi” vode borbu sa vremenom kako bi 17-godišnji krilni košarkaš igrao derbi protiv Crvene zvezde u nedjelju u Morači od 20.00 časova.

Biće to važna utakmica za vrh tabele…

Supertalentovani košarkaš je u trećem minutu povrijedio skočni u demoliranju Zadra u dvorani “Krešimir Ćosić” nakon što je nezgodno stao, uz bolnu grimasu je iznesen sa terena, ali povreda nije ozbiljnija.

Odmah po dolasku u Podgoricu, Žugić je odradio pregled, na snimku se vidjelo da nema oštećenja i oporavak obično traje od tri do pet dana.

Iz crnogorskog šampiona je saopšteno da Žugić osjeća bol dok hoda i da je pod znakom pitanja za derbi.

Da podsjetimo - Žugić je godinama trenirao sa prvim timom, ali tek ove sezone je počeo da dobija pravu priliku – prvo kod Petra Mijovića, a sada kod Dejana Milojevića. Žugić ove sezone u regionalnom takmičenju bilježi 3,5 poena po meču, dok je u Evrokupu na 5,3 koša prosječno.

Nakon jučerašnjeg slobodnog dana Milojević i njegovi izabranici od danas kreću u pripremu paklene sedmice koja ih očekuje - u nedjelju 21. marta je derbi sa Crvenom zvezdom, dva dana kasnije igraju prvi meč 1/4 finala Evrokupa protiv Monaka, dok 26. igraju revanš sa “kneževima” koje predvodi Zvezdan Mitrović.