Košarka

PRVO MJESTO, KNJIGA O ŠOLMANU I REKORD GRODIĆA ZA MIHAILOV ROĐENDAN: Ne dozvoljavam da se ne igra odbrana!

Autor Jovana Raičević

”Mornari” su juče u “Topolici” uz dosta poteškoća savladali Split, atmosfera je bila slavljenička, ali trener Mihailo Pavićević nije bio zadovoljan izdanjem svojim igrača

Izvor: MONDO

Mornar je sačuvao lidersku poziciju u ABA ligi sa skorom 17 pobjeda - četiri poraza, a učenici su prvo mjesto očuvali jučerašnjom pobjedom nad Splitom u “Topolici” - 81:71.

A kompletan meč je bio u nekom slavljeničkom tonu - za 63. rođendan trener Mornara Mihailo Pavićević je dobio poklon od čelnika Splita (knjigu o legendi Jugoplastike Damiru Šolmanu - “Gospodin Šolman - šjor Damir”, a od igrača - četvrtu vezanu pobjedu.

Takođe, Nemanja Gordić je nastavio da pomjera granice - sa šest asistencija postao je prvi igrač u istoriji regionalnog takmičenja (najbolji je strijelac takođe) sa više od 1.000 asistencija (1.001).

 “Mučili smo se, pogotovo kada su oni igrali sa maltene pet spoljnjih igrača i napravili puno problema našim visokim košarkašima. Morali smo da se prilagođavamo, a u važnim trenucima smo odigrali dobru odbranu i imali sreće da protivnik promaši otvorene šuteve kada se utakmica lomila”, rekao je Pavićević nakon meča, svjestan da je njegova ekipa odigrala bolje u drugom dijelu utakmice.

“Popričali smo u svlačionici na poluvremenu, neki igrači nemaju isti odnos prema odbrani. To apsolutno neću dozvoliti, ne znam kakvo da je ime. Skrenuli smo im pažnju, nadam se da će ovo shvatiti kao dobronamjernu kritiku. I prije utakmice sam rekao da sad više nema priče i taktike, da je sada voljni momenat najvažniji, da izađu na teren i daju sve od sebe”, dodao je iskusni stručnjak.