Košarka

“AKO BUDEMO IMALI PRISTUP LAKO ĆEMO, ZADAR MOŽE DA NAS IZNENADI“

Autor Jovana Raičević

Budućnost Voli u odloženoj utakmici 7. kola ABA lige gostuje u dvorani “Krešimir Ćosić“, utakmica počinje u 16.00 časova

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Pakleni ritam za Budućnost Voli se nastavlja!

Četvrti meč u deset dana, drugi sa Zadrom u tom periodu, drugi u tri dana u Hrvatskoj - i još jedan u kojem je pobjeda obavezna.
“Plavi” danas (16.00) gostuju Zadru u odloženom meču sedme runde ABA lige, a u dvorani “Krešimir Ćosić” izabranici Dejana Milojevića će igrati za nastavak pobjedničkog niza, ali i učvršćivanje pozicije koja vodi u plej-of. Regionalno takmičenje polako ulazi u foto finiš, a borba za doigravanje odavno nije bila ovako zanimljiva.

Prije deset dana u “Morači” “plavi” su protiv današnjeg rivala bili prilično ubjedljivi - 98:75. Međutim, Miloje spušta loptu na zemlju i upozorava.

“Dobili smo taj meč prilično lako, ali u ovaj meč moramo da uđemo sa drugim pristupom. Ne smijemo da pomislimo da će biti lako”, jasno je poručio Milojević u najavi meča.

Nakon što su se plasirali u četvrtfinale Evrokupa pobjedom protiv Cedevita Olimpije Suad Šehović i drugovi su u subotu imali malih problema protiv Cibone, ali su na kraju slavili. I upravo je taj meč pokazatelj da opuštanja ne smije biti, jer Zadrani imaju kvalitet da to kazne.

“Oni su opasni na svom terenu, znaju da iznenade favorite kao što smo mi. Ja, međutim, vjerujem u ekipu i očekujem pobjedu”, kazao je Milojević.

Biće ovo ujedno neka vrsta uvertire pred pakleni raspored. Nakon ovog gostovanja u nedjelju u “Moraču” stiže Crvena zvezda, slijede dva duela sa Monakom (Budućnost će u 1/4 finalu Evrokupa domaćin biti u Ljubljani), pa onda crnogorski derbi sa Mornarom. Ono što svakako raduje pred ove duele je sve bolja forma cijele ekipe, a naročito Melvina Edžima.

“Igram dobro, osjećam se dobro, saigrači i trener mi vjeruju, ali uvijek je najvažnije da dam doprinos timu da pobijedi”, ističe Edžim tim u prvi plan.

Prošle sezone Budućnost je izgubila u veoma nezgodnom trenutku na hrvatskoj obali Jadranskog mora. Još jedan od razloga da koncentracija bude na vrhunskom nivou.

“U prvom meču sa njima smo imali odličnu šutersku noć, ali sada nas očekuje veći izazov. Na nama je da budemo fokusirani i da nastavimo da igramo dobru košarku”, poentirao je Edžim.

%MCEPASTEBIN%