Čudo od igrača

OVO JE ISTORIJA! PRIJE JOKIĆA USPJELO SAMO DVOJICI IGRAČA

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Ma u svemu može da bude najbolji, samo kad hoće... A ove sezone hoće!

Izvor: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Sezona iz snova za Nikolu Jokića u dosadašnjem dijelu NBA lige. Centar Denvera Nagetsa jedan je od najozbiljnijih kandidata za osvajanje MVP priznanja. Samo da ga saigrači malo ispoštuju...

Izabran je u startnu petorku tima Lebrona Džejmsa za Ol-star, a prije održavanja meča svih zvijezda NBA lige ponovo je ispisao istoriju takmičenja. Priključio se Karimu Abdul-Džabaru i Raselu Vestbruku, samo dvojici igrača koji su to uspjeli prije njega.

Tokom dosadašnjeg dijela sezone, Nikola Jokić se nalazi u Top10 igrača po broju postignutih poena, uhvaćenih skokova i asistencija za saigrače! Djeluje gotovo nevjerovatno, ali tačno te brojke pokazuju kako dobro on vuče ekipu Denvera.

Iako igra na centarskoj poziciji, Jokić često razigrava ostale igrače na terenu. Imao je i nekoliko impresivnih poenterskih partija, kada je vidio da saigrači ne mogu da iskoriste sve prilike koje im stvara. Naravno, skokovi se podrazumijevaju, to mu je u opisu posla.

Ova statistika se odnosi na dio sezone do Ol-stara, a prije Nikole Jokića samo su dvojica igrača uspjela u tome.

Legendarni Karim Abdul-Džabar bio je u Top10 u sve tri kategorije tokom sezone 1978/79, dok je Raselu Vestbruku to uspjelo u sezoni 2016/17, kada je tokom cijelog takmičenja bilježio impresivne brojke.