Košarka

OSMI PORAZ ZVEZDE U NIZU, OPET ISTA PRIČA: Simonović sipao trojke, crveno-beli pali kada je bilo bitno!

Autor Gordana Bojanić

Crvena zvezda je upisala osmi poraz u nizu u Evroligi, poraženi su od Olimpijakosa u Pireju 79:94

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je osmi put zaredom poražena u Evroligi, a sada je od crveno-belih iz Beograda bolji bio Olimpijakos.

Tim iz Pireja je savladao izabranike Dejana Radonjića na već prepoznatljiv način - imali su više snage u završnici!

OLIMPIJAKOS - CRVENA ZVEZDA 94:79 (30:19, 23:29, 22:19, 19:12)

Olimpijakos je takođe u ovaj meč ušao sa sedam uzastopnih poraza, ali je ipak bio bolji rival. Sve je krenulo nizbrdo posle promašenog zicera Ognjena Dobrića pred kraj treće četvrtine.

Uspela je Zvezda posle lošeg starta da "stisne" odbranu, da se vrati u meč, a posle trojke Branka Lazića sa osam metara uspela je da povede (58:59), a onda je od rezultata 66:66 sve palo u vodu.

Ognjen Dobrić je prošao u prodoru, imao je zicer i promašio ga je! Potom je Vezenkov dao dva bacanja, Dobrić u narednom napadu samo jednom i treća četvrtina se završila serijom domaćina 5:0. Tu je meč prelomljen i nije bilo povratka.

Dosta se brzopleto igralo na startu četvrte četvrtine, ali Olimpijakos je uspevao da drži prednost. Kao i u nekim prethodnim mečevima Zvezdi je polako ponestajalo snage. Ne samo da u poslednjih pet minuta nije bilo kreacije u napadu, već je i odbrana potpuno pala.

Simonović je šutirao za tri, pogodio, ali je nagazio liniju, dok je Noko zakucao ispod koša i to su bila jedina dva koša crveno-belih iz Beograda u poslednjih pet minuta. Sa druge strane Saša Vezenkov je čak ostao potpuno sam na polovini crveno-belih i nebranjeno je zakucao, dok je u finišu postigao i trojku.

Na kraju su Vezenkov i Šakil Mekisik obeležili ovaj meč. Bugarin je imao 17, Amerikanac 20 poena, a Kostas Slukas je dodao 14. U Zvezdi je dugo Marko Simonović imao nepogrešiv šut za tri, pošto je dao prve četiri trojke. Na kraju je došao do 19 poena, a jedini dvocifreni pored njega bili su Dobrić sa 11 i Lojd sa 10 poena.

CRVENA ZVEZDA: Hol 4, Volden 5, Lojd 10, Uskoković, Davidovac 4, Lazić 8, Radanov, Dobrić 11, Simonović 19, Jagodić-Kuridža 5, Kuzmić 7, Noko 6

OLIMPIJAKOS: Herison 2, Haralampos, Larencakis 7, Spanulis 4, Vezenkov 17, Printezis 6, Žan-Šarl 8, Dženkins 4, Kufos 8, Elis 4, Mekisik 20