Košarka

ZVEZDA TAMO GDE NIKAD NIJE POBEDILA: I jedni i drugi nedeljama gube – ko prekida crni niz?

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Tim Dejana Radonjića na tradicionalno teškom gostovanju, u jako nezgodnom trenutku.

Izvor: MN Press

"Bratski" duel Olimpijakosa i Crvene zvezde (petak, 21 čas) biće ujedno i meč dva tima koja su u najlošijoj evroligaškoj formi.

I jedni i drugi vezali su po sedam poraza u najjačem takmičenju i neko će večeras prekinuti taj crni niz. Olimpijakos je poslednji put slavio još 19. januara, na gostovanju Asvelu, dok je Crvena zvezda slavila dan ranije protiv Reala u Madridu, a onda izgubila sve mečeve – neke veoma dramatično.

Ranije ove nedelje, beogradski crveno-beli su tesno poraženi protiv Bajerna u "Pioniru", dok je Olimpijakos "počišćen" u Španiji na terenu Baskonije (66:91).

Olimpijakos trenutno ima skor 11-16 i zaostaje pet pobeda za grupom timova sa začelja "Top 8" društva, dok je Crvena zvezda (7-20) odavno ostala bez šansi za ulazak u plej-of.

Raniji ovosezonski duel dva tima u Pioniru je rešio čuveni krilni centar Olimpijakosa Jorgos Printezis, košem na nekoliko sekundi pre kraja. Srpski tim je trenutno najneefikasniji tim u Evroligi (73,5 poena u proseku) i beleži najmanje asistencija (14,1) i poznato je da zbog korone i dalje nema značajnu grupu igrača u timu.

Ipak, raspored ne čeka, a ni tradicija ne govori u prilog Crvenoj zvezdi u Pireju, gde još nije pobedila. Ukupni međusobni skor je 6-2 za grčki tim, a u Atini je 3-0.