Košarka

Rajt promašajem častio “plave“: Budućnost zavisi sama od sebe, ali mora da popravi igru

Autor Gordana Bojanić

Budućnost Voli je u petoj rundi grupne faze TOP 16 faze Evrokupa savladala Burg u gostima 92:89, u narednom meču u Morači mora da savlada Cedevitu Olimpiku ako želi da se plasira u TOP 8 fazu

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Budućnost Voli je morala da dobije kako bi u posljednjem kolu grupne faze TOP 16 faze Evrokupa odlučivala sama o svojoj sudbini, a francuskom Burgu koji vodi naš Savo Vučević utakmica ništa nije značila, još mu je rotacija bila skraćena...
Takvi okršaji su nekada najteži za dobiti, a upravo su to “plavi“ Dejana Milojevića osjetili na sopstvenoj koži - Budućnost Voli je u petoj rudni TOP 16 faze savladala Burg na strani rezultatom.

Tako su Podgoričani došli do željenog cilja - da se pita za plasman u TOP 8 faze Evrokupa – u Morači u narednom odlučujućem kolu moraju da savladaju Cedevita Olimpiju.

“Dozvolili smo mnogo skokova u napadu, ali na kraju je najvažnija pobjeda. Sve ćemo da zaboravimo za dan ili dva. Nisam zadovoljan odbranom, moraćemo da je popravimo da bismo eliminisali Cedevitu. To je odlučujući meč“, rekao je Dejan Milojević, na čije se riječi nadovezao najbolji igrač plavih sinoć Vili Rid.

„Znali smo da će da bude teško, jer je Burg dobra ekipa. Htjeli smo da dobijemo, dobili smo i sada protiv Cedevite Olimpije želimo da izborimo TOP 8“, jasan je Rid.

Utakmica je bila izjednačena praktično do samog kraja, ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a prelomna četvrtina bila je posljednja – tada su povukli Nikola Ivanović koji je sa šest vezanih poena odveo “plave“ na 79:72 na 7,14 do kraja, dok je Danilo Nikolić na 3.40 do kraja pogodio trojku za 90:81.

Međutim, Burg je uspio da se vrati, a prosto je nevjerovatno šta je Zek Rajt promašio na 1.40 do kraja utakmice pri rezultatku 90:86. Jedan od najbolji igrača francuskog predstavnika je promašio čisto polaganje. Budućnost je takođe griješila, a nije mogla da odahne ni u posljednjem napadu kada je Rajt promašio trojku za produžetak...

Budućnost je - što je najbitnije - pobijedila, ali da bi savladala Cedevitu Olimpiju moraće da popravi igru na svim nivoima.
Najbolji u redovima Budućnosti bio je Rid sa 14 poena pet, pratio ga je Kobs sa identičnim učinkom, Dela Vale je dodao 12, a Mitrović i Danilo Nikolić po 10.